REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Lucian Băluţ şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Portului Constanţa

Lucian Băluţ şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Portului Constanţa

Replica API 15 mai 2015 | 23:35 372

Se caută noi manageri

Se caută noi manageri

Lucian Băluţ şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al Companie Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC). Liderul PSD Constanţa va părăsi astfel definitiv conducerea portului, după ce, în august 2013, demisionase şi din funcţia de director general, după doar 5 luni de mandat. Plecarea lui Băluţ de la şefia portului vine după ce Primăria Constanţa a pierdut pachetul de 20% din acţiunile companiei, astfel încât oamenii desemnaţi de municipalitate s-o reprezinte în societate nu ar mai trebui, teoretic, să se mai afle în funcţii. Demisia lui Băluţ urmează a fi probată de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de pe 30 mai a.c., când va mai fi aprobat un proiect de hotărâre privind „demararea de către CN APM a procedurii de selecţie administratori, conform OUG nr. 109/2011 cu modificări şi completări ulterioare”.

Pe ordinea de zi a aceleiaşi şedinţe AGA se mai află aprobarea situaţiilor financiare ale CN APM pentru anul 2014, repartizarea profitului realizat anul trecut, prezentarea raporturilor administratorilor şi de audit pentru 2014, descărcarea de gestiune a administratorilor şi directorilor, nominarea auditorului BDO Audit SRL, majorarea capitalului social cu alocaţia bugetară primită în anul 2011 şi aprobarea unei solicitări venite din partea ARSVOM. În acest moment, Portul Constanţa este condus de o AGA alcătuită din Gabriela Murgeanu, Georgeta Bratu şi Daniel Dumitrescu, din partea Ministerului Transporturilor, Ionuţ Misa din partea Ministerului de Finanţe şi un reprezentant al Fondului Proprietatea. Din Consiliul de Administraţie fac parte, deocamdată, demisionarul Lucian Băluţ, preşedinte, şi membrii Viorel Ion Olea, Valeriu Nicolae Ionescu, Adrian Cighi, Flavia Cristina Teodosiu, Marcela Mariana Frigioiu şi Tudor Baltă. Celelalte posturi de conducere sunt ocupate, după cum urmează: Valeriu Nicolae Ionescu, director general, Decebal Şerban, director general adjunct, Ambroziu Duma, director exploatare, Daniela Şerban, director economic, George Gabriel Vişan, director comercial, Alexandru George Iorov, director infrastructură şi Ciprian Hanganu, director coordonator. Portul Constanţa a înregistrat în anul 2014 un profit brut de 92 milioane lei şi a prognozat pentru anul în curs doar jumătate din rezultatul pe anul trecut, respectiv 49 milioane lei.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218