REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Lucian Bode INTERVINE: 'Când 20% este prevenţie şi 80% sunt amenzi nu este în regulă'

Lucian Bode INTERVINE: 'Când 20% este prevenţie şi 80% sunt amenzi nu este în regulă'

Replica API 26 februarie 2021 | 00:00 1543

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat joi că a solicitat raportări care să facă referire la numărul amenzilor, dar şi al avertismentelor aplicate, deoarece a dorit să ştie în ce măsură poliţiştii pun accent pe măsurile de prevenţie, în contextul pandemiei, anunță AGERPRES, conform stiripesurse.ro

Declaraţiile au fost făcute în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, unde Bode a fost întrebat de ce poliţiştii trebuie să raporteze zilnic aceste cifre şi dacă există "un plan de amenzi".

"Este o falsă problemă cea pe care aţi evidenţiat-o aici - ca sursă, Europol. Am spus din primul moment: scopul nostru nu este acela de a sancţiona cetăţenii, scopul nostru e acela de a preveni răspândirea coronavirusului şi noi, prin ceea ce am solicitat în urmă cu două săptămâni, am solicitat de fapt să vedem cât din acţiunile structurilor noastre reprezintă prevenţie. Eu pun un accent foarte mare pe prevenţie şi am vrut să văd. Când 20% este prevenţie şi 80% sunt amenzi nu este în regulă. Când văd că 60% este prevenţie şi 40% amenzi, putem discuta. Acesta este motivul pentru care am solicitat acea raportare, pe care o făceau oricum. Doar că acum mai e o coloană: cât la sută reprezintă prevenţie din acele activităţi ale lor", a spus Bode.

Precizările au fost făcute după ce Sindicatul Europol a făcut public un ordin intern transmis către toate inspectoratele de poliţie din ţară, conform căruia trebuie raportate zilnic: numărul poliţiştilor angrenaţi în acţiunile organizate, numărul amenzilor contravenţionale aplicate şi numărul avertismentelor aplicate.

"Am intrat în posesia unui document emis de la nivelul Poliţiei Române care dă startul 'vânătorii de amenzi'. Poliţiştilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenţii aplicate, defalcat, amenzi/avertismente. Este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de poliţişti. Şi este tot pentru prima dată când se induce în subconştientul poliţiştilor că numărul de amenzi aplicate este un 'indicator' de performanţă. Condamnăm ferm aceste acţiuni de intimidare la adresa poliţiştilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populaţiei", a scris sindicatul, pe pagina de Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si planul de amenzi cum se realiza?!Productie slaba,venituri doar din amenzi,taxe si impozite.Si ne laudam ca avem crestere economica.Sa vad si eu o ramura a economiei care merge brici.
0
0
veniti in port la agigea sa vedeti echipajul de GARCEA cum pazesc o cale ferata industriala la care circula 3 trenuri pe saptamana cu 5 km la ora si om de paza sa dea amenzi ca nu ai oprit masina sa te asiguri!!! e japca la drumul mare ca si cum te-ar opri hotii in padure sa te jefuiasca!!! data viitoare dau si nr masinii de politie si poza !!!
1
0
Vreti doar bani la buget. Avertismente nu se mai dau de ani de zile, asa sunt ordinele. Gunoaielor
3
0
la kkt bai ,vreti numai niste bani la buget,chiar si fictivi,apar ca si intrari cu toate ca infractorul da statul in judecata si castiga,pentru ca legile sunt facute de hoti in folosul talharilor in tara asta
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367