REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lucian Duţă îl dă în judecată pe Victor Ponta

Lucian Duţă îl dă în judecată pe Victor Ponta

Replica API 17 iulie 2013 | 00:00 148

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, salută decizia de implementare a cardului naţional de sănătate. Nu vrea însă să lase nepedepsite reclamaţiile repetate ale Guvernului la adresa sa, cu privire la nerespectarea termenelor memorandumului de implementare a cardului. În acest sens, Duţă intenţionează să îl acţioneze în instanţă pe premier.

Imediat după conferinţa de presă ţinută de Cristian Buşoi, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă a ţinut să salute, marţi, deblocarea proiectului cardului de sănătate. "Cardul de sănătate intră, astăzi, în sfârşit, în implementare. Acesta este cel mai important sistem anti-fraudă al mandatului meu, care dacă va fi pus în aplicare, va aduce 400 de milioane de euro. Banii economisiţi nu se vor mai fura ca până acum şi se vor întoarce în sistemul de asigurări de sănătate, la pacienţi", a declarat Lucian Duţă.

Acesta împărtăşeşte viziunea actualului şef al CNAS atunci când vine vorba de distribuţie şi achiziţionare de cititoare. Nu este însă la fel de iertător cu premierul, pe care intenţionează să-l dea în judecată. Totul vine în urma acuzaţiilor pe care Victor Ponta i le-a adus privind nerespectarea termenelor din Memorandumul de implementare a cardului de sănătate şi fraudarea sistemului de sănătate cu 1,2 milioane de euro. "Îl dau în judecată pe Victor Ponta, în maximum două zile. Nu ştiu exact ce acuzaţii îi voi aduce, dar cu siguranţă îi voi cere despăgubiri. Din păcate, prostia şi incompetenţa nu se pedepsesc de Codul Penal", a declarat fostul şef al CNAS, într-o conferinţă de presă.

Reamintim că, duminică, Guvernul a anunţat că va sesiza Direcţia Naţională Anticorpuţie cu privire la o serie de nereguli descoperite în implementarea cardului de sănătate în timpul mandatului lui Lucian Duţă. Mai exact, fostul preşedinte Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate este acuzat că nu a iniţiat procedura de achiziţie pentru cardurile de sănătate şi că nu a respectat Memorandumul privind implementarea acestui sistem. Prrejudiciul adus statului s-ar ridica la aproximativ 1,2 milioane de euro.

Reclamant de trei ori la DNA

Nu este prima plângere din partea Corpului de Control care îl vizează pe fostul şef al CNAS, Lucian Duţă. Acesta nu are însă calitatea de învinuit sau inculpat în urma altor două plângeri care s-au făcut din partea Guvernului, a anunţat luna trecută DNA.

Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe numele lui Lucian Duţă nu se efectuează acte de urmărire penală. "DNA a primit şi a înregistrat două rapoarte de control transmise de către Corpul de Control al Primului Ministru, privind aspecte legate de Casa Naţională de Sănătate, dosarele penale aflându-se în lucru în acest moment. Referitor la dl. Lucian Duţă, vă comunicăm că acesta nu are calitatea de învinuit sau inculpat în niciun dosar aflat pe rolul DNA, prin urmare faţă de acesta nu se efectuează acte de urmărire penală", potrivit DNA.

sursa: evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218