REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lucian DUȚĂ vrea la ÎNCHISOAREA VEDETELOR; și-a făcut BULETIN de MANGALIA

Lucian DUȚĂ vrea la ÎNCHISOAREA VEDETELOR; și-a făcut BULETIN de MANGALIA

Replica API 27 octombrie 2021 | 22:09 5883

În AȘTEPTAREA sentinței!

În AȘTEPTAREA sentinței!

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duță, a fost condamnat, anul trecut, la șase ani închisoare cu executare pentru luare de mită. În prezent, se judecă apelul, urmând ca magistrații să dea o soluție definitivă în acest caz. Duță simte că i se apropie sfârșitul, în libertate, așa că își pregătește terenul. Cum Penitenciarul de la Poarta Albă este catalogat drept ”închisoarea vedetelor”, după ce s-a tot vorbit, de-a lungul timpului, despre ”condițiilor privilegiate” de care se bucură ori s-au bucurat persoanele publice care-și execută sau au executat pedeapsa aici, fostul președinte al CNAS s-a mutat în Mangalia, Duță înștiințând instanța de acest aspect.

În decembrie 2018, Lucian Duţă, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a fost trimis în judecată de DNA, sub control judiciar pe cauţiune, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. El este acuzat de DNA că a primit o mită de 6,3 milioane euro, în schimbul acordării unui contract din bani publici către două firme de software. Anul trecut,a fost condamnat la 6 ani de închisoare, dar a formulat recurs. Pe 20 octombrie, judecătorii i-au menținut măsura preventivă a controlului judiciar pe cauțiune, pe perioada de 60 zile, stabilind un nou termen, pentru 17 noiembrie, atunci când, posibil, magistrații se vor pronunța definitiv în acest dosar.

Anterior termenului de 20 octombrie, Lucian Duță a informat instanța că s-a mutat la Mangalia, magistrații luând act de noul domiciliu. Drept urmare, dacă va fi condamnat, Duță își va executa pedeapsa la ”Închisoarea vedetelor”, de la Poarta Albă.

De ce a fost condamnat Duță!

„În perioada 2010 – 2012, inculpatul Duță Nicolae Lucian, în calitate de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a pretins de la reprezentanții a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adițional sau contract pe care l-a semnat în această calitate și a primit suma totală de 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 euro prin transferuri bancare și 800.000 euro în numerar”, arătau procurorii anticorupție.

„Sumele de bani au fost remise inculpatului Duță Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranșe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile și cu conturi bancare deschise în Elveția”, spun procurorii DNA.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe timpuri ii trimitea nea Nicu la canalul Poarta Alba--Midia Navodari pe hoti de teapa astuia acum cer ei sa isi faca"sejurul"la Poarta Alba.
9
0
Toti le place banul nemuncit , toti vrea palate si ei se leaga de noi pestii
7
0
cam un milion pentru un an de concediu la poarta alba. da de recuperat banii?
17
0
umbrela secretului s au facut si se vor face multe la puerta blanka
10
1
Banii, banii s-au recuperat? Plua, pai asa imi convine sa fac cate un an pentru 1 milion de euro.
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218