REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Lucian LUNGOCI, deputat PSD: Nu credeam că o să ajungem să DEPĂȘIM numărul orelor de AMBUTEIAJE din București

Lucian LUNGOCI, deputat PSD: Nu credeam că o să ajungem să DEPĂȘIM numărul orelor de AMBUTEIAJE din București

Replica API 14 mai 2021 | 00:33 3542

Lucian Lungoci este unul dintre cei mai activi deputați ai Constanței. Social democratul se află la primul mandat și a pornit la drum cu gânduri mărețe, cu planul de a fi vocea constănțenilor în Legislativ și pentru a le rezolva problemele. La 5 luni de la preluarea mandatului, nu a stat degeaba, spune deputatul PSD. Lucian Lungoci a acordat un interviu cotidianului Replica, în cadrul căruia a vorbit despre proiectele sale, dar a comentat și scandalurile de la nivel național. Totodată, acesta și-a exprimat poziția și față de actuala administrație locală, iar cuvintele nu sunt de laudă.

În prima parte a interviului, Lucian Lungoci a vorbit despre proiectele care au prins contur, de la preluarea mandatului, dar ne-a dezvăluit și cum se țin ședințele în Plen. ”Au trecut patru luni și jumătate de la preluarea mandatului, am participat la toate ședințele fizic, nu online așa cum au făcut-o alți colegi din Parlament. Se practică online-ul, dar mi se pare o lipsă de respect și de bun simț pentru oamenii care au votat, în același timp și o lipsă de respect asupra colegilor care au reușit să participe fizic la aceste ședințe. Din păcate, în Senat de practică acest lucru, mai ales din partea colegilor din PNL și USR, aceștia votând de la distanță prin intermediul tabletei, nu mi se pare normal”, a spus Lucian Lungoci. ”Avem mai multe proiecte legislative în Camera Deputaților, alături de colegii din grupul parlamentar PSD. Am lucrat în diferite echipe, sunt co-semnatar la 5 proiecte diferite, printre care și cel despre care vă spuneam în campania electorală cu privire la acordarea de facilități persoanelor fizice și juridice proprietare de teren arabil care doresc să-și înființeze păduri sau perdele de protecție. Zilele trecute am depus o propunere legislativă de a scădea cota de TVA la comercializarea lemnelor către populație dacă discutăm de o reducere fiscală care trebuie să se transpună și în valoarea metrului cub la lemnul destinat populației, să reducem aceste costuri. O altă inițiativă este aceea privind simplificarea procedurilor ale construcțiilor destinate activității agricole pe terenurile agricole. Dorim prin acest proiect legislativ să simplificăm modalitatea de a obține documentația necesară construirii pe terenurile arabile a construcțiilor destinate activităților agricole”, a continuat deputatul PSD.

Lungoci: Este nevoie de o Comisie de Anchetă asupra Datelor Pandemiei

Acesta a declarat faptul că, după un an de zile de la debutul pandemiei, cifrele se bat cap în cap,aspect scos la iveală și de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. De aceea, spune Lungoci, este nevoie de înființarea Comisiei de Anchetă asupra Datelor Pandemiei, care să ateste dacă românii au fost sau nu mințiți.

”Nu știm dacă au fost mințiți românii, asta se încearcă să afle actualul guvern, de majoritatea parlamentară PNL, USR, UDMR exact asta încearcă, să ascundă adevărul, să nu știm dacă am fost mințiți sau nu. Declarațiile fostului ministru sunt foarte grave. Odată sunt declarațiile cu privire la falsificarea datelor privind numărului de infectări în perioada premergătoare alegerilor parlamentare, este o afirmație foarte gravă, dar și mai grav este faptul că fostul Ministrul al Sănătății a declarat faptul că numărul deceselor cauzate de acest virus este mult mai mare decât cel transmis și raportat public de către autorități. Nu putem vorbi despre o marjă de eroare sau o scăpare când discutăm de un procent de 18% care nu a fost înregistrat în evidențele exacte sau nu au fost prezentate publicului“, a spus social democratul. Nu se dorește înființarea comisiei, spune Lungoci: ”Săptămâna aceasta, PSD a trecut prin plenul reunit o astfel de inițiativă pentru înființarea unei Comisii de Investigație din care să facă parte reprezentanți din toate partidele. Să vedem care este realitatea, să vedem dacă românii au fost mințiți sau nu cu privire la aceste date. Din păcate, nu s-a dorit acest lucru, era un act de normalitate să se facă această anchetă, nu a trecut această inițiativă, din păcate, sunt majoritari colegii din PNL, USR, UDMR”.

Lungoci: Iohannis a promis 80 de miliarde de euro… s-au transformat în 30 de miliarde

Lungoci a vorbit și despre Planul Național de Redresare și Reziliență și necesitatea depunerii acestuia la Comisia Europeană, pentru că România are nevoie urgentă de bani.”Cele mai multe state au depus variantele finale și au fost acceptate de Comisia Europeană. Să ne aducem aminte declarațiile pompoase ale președintelui după ce a venit victorios de la întâlnirea de la Comisia Europeană și ne promitea că anul acesta vor intra în România 80 de miliarde de euro. Iată că, cele 80 de miliarde s-au transformat în 50 de miliarde de euro, din 50 în 30 miliarde de lei, dar pentru a obține acești bani România trebuie să depună un Plan Național de Redresare și Reziliență care în esență este o strategie a statului cu privire la cheltuirea acestor bani. Uniunea Europeană a pus la dispoziția fiecărui stat membru o sumă de bani, dar a trasat și niște modalități în care să fie cheltuiți acești bani. Ori actuala guvernare se pare că nu ține cont de direcțiile trasate de Comisia Europeană. Suntem la a treia variantă respinsă a PNRR. Asta nu înseamnă că odată aprobat acest PNRR, Comisia Europeană va trimite acești bani la bugetul național. Discutăm în primă fază doar despre o strategie, după ce se aprobă această strategie, banii trebuie să vină în țară pe baza unor anumite proiecte, nu poți să faci ce vrei cu ei”, a specificat Lungoci.

România are nevoie de bani ca de aer

Care ar fi, în opinia sa, prioritățile care ar trebui incluse în PNRR? ”România are nevoie de acești bani ca de aer pentru a se redresa economia, suntem la jumătatea anului și încă sunt blocate măsuri de ajutorare a IMM-urilor, acele proiecte și promisiuni făcute în campania electorală nu au fost îndeplinite. Suntem la jumătatea anului și IMM-urile așteptau ajutorul din partea statului, dar aceste fonduri sunt blocate, nu s-a finalizat așa-zisa anchetă pentru a se stabili ceea ce s-a întâmplat acolo și nici nu a fost reluată procedura de selecție a firmelor care doresc să participe. Avem nevoie de infuzie de capital pentru a reporni industria ospitalității pentru că reprezintă o ramură importantă în România și nu sunt de acord cu afirmațiile unora că reprezintă doar 1%. O mare parte din bani trebuie redresați către sectorul agricol pentru că terenurile agricole au fost afectate de secetă. De asemenea, pentru prevenirea acestor probleme este nevoie de o Strategie Națională de refacere a sistemului de irigații. O mare parte din bani trebuie redirecționați către agricultură și către infrastructura rutieră”, a spus social democratul.

Cum se prezintă Constanța, în opinia lui Lungoci, cu administrația liberală

Lucian Lungoci a vorbit și despre Constanța de astăzi, condusă de liberali. ”Constanța mi se pare din ce în ce mai aglomerată. Nu are legătură cu venirea sezonului, ci cu instituirea sensurilor unice pe foarte multe străzi din municipiul Constanța. Numărul de mașini a rămas același, dar s-a micșorat suprafața de reluare pe străzile din Constanța, de aceea apar aceste aglomerări și ambuteiaje la ieșirile din oraș. Nu credeam că o să ajungem să depășim numărul orelor de ambuteiaje din București. Circulăm mai rău ca în București”, este de părere Lungoci.

Lungoci: S-a depășit perioada de acomodare, nu văd nici măcar o schimbare în Constanța

”Oamenii înțeleg că au fost păcăliți și mințiți, li s-a promis ceva în campania electorală și acum se întâmplă cu totul altceva. Eu cred că s-a depășit perioada de 6 luni de acomodare și de grație din partea publicului, după 6 luni de zile trebuie să dea un raport cu ceea ce au făcut bun pentru comunitate. Eu nu văd nici măcar o schimbare în bine în acest oraș. Mă așteptam să văd ceea ce au promis cetățenilor în campania electorală, acea dezvoltare a orașului, acea abundență de proiecte pe fonduri europene, acele parcări, foarte multe lucruri pe care le-a promis Vergil Chițac în campanie. Nu văd decât o înrăutățire a situației. Nu cred că oamenii sunt mulțumiți și nu știu câtă răbdare va mai avea publicul”, a conchis deputatul.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920