REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Lucian Lungoci: Îi reproșez lui FĂGĂDĂU lipsa de COMUNICARE cu membrii PSD! Video

Lucian Lungoci: Îi reproșez lui FĂGĂDĂU lipsa de COMUNICARE cu membrii PSD! Video

Replica API 10 noiembrie 2020 | 00:39 4520

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera Deputaților, ocupând poziția a treia. Experiența sa politică, dar și cea profesională, aflându-se patru ani la conducerea Regiei Autonome Județene de Drumuri Constanța, l-au recomandat pentru a se înscrie în această cursă electorală, a cărei miză este una foarte importantă. Lungoci a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre proiectele sale legislative, însă a comentat și valul de demisii din PSD de după alegerile locale, dar și după plecarea din partid al lui Decebal Făgădău.

Președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, Lucian Lungoci, ocupă poziția a treia pe lista pentru Camera Deputaților. Experiența sa politică, dar și cea profesională, aflându-se patru ani la conducerea Regiei Autonome Județene de Drumuri Constanța, l-au recomandat pentru această poziție, spune el. ”Fiecare poziție de pe listă a fost făcută în urma discuțiilor din interiorul partidului, cu membrii partidului, primarii județului Constanța, astfel încât s-a ajuns la această formulă de candidaturi. Bănuiesc că m-a recomandat experiența ultimilor 4 ani, faptul că am lucrat foarte mult cu ei, dar și datorită specificului activității pe care l-am avut 4 ani de zile. Poziția ocupată în cadrul organizației județene, aceea de secretar executiv, a fost o poziție din care a trebuit să lucrez cu cele 70 de organizații locale”, a explicat Lungoci.

Lungoci: Mi-am asumat poziția de a conduce Organizația Municipală a PSD

Pe 22 octombrie, a fost desemnat președintele interimar al organizației municipale PSD Constanța, în locul lui Decebal Făgădău care, în momentul în care a aflat că a fost trimis în judecată, a luat decizia de a demisiona din cadrul organizației. A fost o decizie asumată, spune el. ”A fost o decizie, din punctul meu de vedere, de onoare pentru că a ales să nu afecteze în niciun fel imaginea organizației. S-a și retras de pe lista de candidați la Camera Deputaților, moment în care, prin hotărârea Biroului Executiv Județean, am fost desemnat ca președinte interimar al organizației municipale PSD Constanța. Mi-am asumat această poziție la fel cum, acum 4 ani de zile, mi-am asumat să vin la conducerea RAJDP, societate comercială, regie aflată la un pas de a intra în faliment.

Ce îi reproșează lui Decebal Făgădău?

Lungoci îi reproșează lui Decebal Făgădău că nu a avut o comunicare bună cu membrii organizației. ”A existat o îndepărtare a conducerii organizației de către membrii ei. În ultimii ani, s-a văzut această ruptură, această lipsă de comunicare. Practic, am redeschis ușile organizației. Avem membri noi, sunt peste 120 de persoane care s-au înscris în organizație. Cât despre demisiile din organizația municipală, practic sunt 25 de demisii, 3 imediat după alegeri și 22 de demisii după plecarea din organizație a domnului Decebal Făgădău. Bănuiesc că erau persoane foarte atașate de persoana lui Făgădău. Poate, într-un spirit de solidaritate, au ales să părăsească acest partid. Erau mai mult legați de persoana lui Decebal. Îi reproșez, poate, această lipsă de comunicare cu membrii organizației. O organizație trebuie să se bazeze pe toți membrii. Dacă a existat această lipsă de comunicare, oamenii s-au îndepărtat”, a declarat Lungoci.

Cât despre nemulțumirile sale, după finalizarea listelor pentru Parlamentare, președintele interimar al PSD Constanța, Organizația Municipală, a precizat că ”întotdeauna vor fi nemulțumiri, pentru că, din păcate, sunt doar 5 posturi eligibile, dar sunt 10-12 doritori. Din păcate, nu putem avea loc toți pe locurile eligibile. Nemulțumirile s-au discutat în cadrul organizației, s-a ajuns la o înțelegere până la urmă”.

Proiectele lui Lucian Lungoci pentru Camera Deputaților!

Prioritățile lui Lucian Lungoci în Parlamentat sunt destul de clare: înființarea perdelelor forestiere și o cotă parte din taxa de drum transferată la Consiliile Județene. ”Discutăm pe 2 paliere: programul PSD și proiecte individuale. Dacă vreți să discutăm despre proiectele individuale, celebrele perdele forestiere au reprezentat un proiect derulat acum 6-7 ani, în județul Constanța. O idee foarte bună, dar derulată într-un mod foarte prost. Îmi doresc să fie un cadrul legislativ clar care să permită montarea acestor perdele. În acest moment, toate terenurile adiacente drumurilor, fie că sunt județene, fie că sunt naționale, sunt proprietate privată, sunt terenurile agricole, în cea mai mare parte, proprietate privată. Nu sunt de acord cu exproprierea pentru că sunt costuri imediate foarte mari pentru stat, costuri care nu se pot susține. Mai mult decât atât, exproprierile se fac pe baza unor evaluări ale suprafețelor de teren. Propun următorul mod de lucru: suprafețele de teren scoase din circuitul agricol, nu mai generează venituri pentru proprietarii de teren, în schimb, statul poate, pe o perioadă de 5 ani de zile, să asigure subvenție pentru acea suprafață de teren scoasă din circuitul agricol, să execute lucrările de împădurire, de înființare a acestor perdele forestiere. Proprietarul de teren are și el, la rândul lui, obligația să îngrijească, să întrețină, să păzească această plantație. După acești 5 ani de zile, să intre în proprietatea posesorului de teren și o poate exploata în condițiile legii forestiere. Prin existența acestor perdele forestiere, costurile pentru activitatea de deszăpezire scad cu 40%”, a explicat Lungoci.

Lungoci vrea ca o cotă parte din taxa de drum să ajungă la Consiliile Județene

Totodată, candidatul PSD la Camera Deputaților vrea să inițieze un proiect legislativ care să permită Consiliilor Județene să intre în posesia unei cote parte din taxa de drum achitată de șoferi. ”Știm cu toții cum fiecare posesor de autoturism plătește o taxă de drum, în fiecare an. Această taxă de drum este colectată de către Ministerul Transporturilor. Ea este utilizată pentru modernizarea infrastructurii rutiere - doar autostrăzi și drumuri naționale. Propunerea mea legislativă este ca o cotă din această taxă colectată la nivelul bugetului să fie transferată către consiliile județene și să vină în sprijinul acestora pentru administrarea și întreținerea drumurilor județene. Nu îmi doresc să instituim o taxă locală a județului Constanța pentru circulația pe drumurile județene, dar îmi doresc ca parte din banii colectați din taxa de drum, să revină și să se împartă și pentru Consiliile Județene, pentru drumurile județene”, a mai precizat politicianul.

Sunt diferențe clare între ce a însemnat guvernarea de stânga, PSD, și guvernarea de dreapta

Lucian Lungoci speră ca PSD Constanța să obțină la Camera Deputaților 3 mandate, și încă unul la redistribuire, iar la Senat - două mandate. Toate partidele au aceeași miză pe 6 decembrie: câștigarea alegerilor parlamentare. Dar, ce are în plus PSD față de adversarii politici, în special față de PNL?”Vedem cu toții și putem face o comparație între guvernările de stânga, PSD, și guvernările de dreapta. Guvernările PSD au adus o creștere economică în țară, în ultimii ani. Să spunem că în 3 ani de guvernare PSD a crescut salariul minim pe economie, dacă vedem ultimele măsuri luate prin ordonanță de guvern, în care am stabilit salariul minim în domeniul construcțiilor la 3.000 de lei și la eliminarea muncii la negru. Sunt diferențe clare pe care le poate simți orice român între ce a însemnat guvernarea de stânga, PSD, și guvernarea de dreapta. Guvernarea de dreapta lovește în clasa de mijloc, o clasă de mijloc care abia își mai poate duce traiul și vedem cu toții că românii trăiesc cu toții la limita subzistenței. Vedem ceea ce se întâmplă prin măsurile luate în ultima perioadă de acest guvern, această decizie foarte proastă luată, după ureche, de a închide piețele, nu vorbim doar de comercianții care vindeau aceste produse, vorbim și de depozitele angro care colectează aceste produse, vorbim și de producători, dacă ne uitam pe sectorul acestui lanț. Vedem că sunt zeci de mii de locuri de muncă pierdute, zeci de mii de familii care sunt afectate de aceste măsuri”, a mărturisit politicianul.

Lungoci nu va reveni la conducerea RAJDP

Lucian Lungoci este și directorul RAJDP Constanța, însă și-a luat concediu fără plată pentru a intra în campania electorală. Însă, fie că va ajunge în Camera Deputaților, fie că nu, nu va mai reveni la conducerea Regiei, a anunțat acesta. ”Sunt în concediu fără plată, în perioada campaniei electorale, dar 2-3 ore pe zi le voi aloca pentru consultare. Suntem în prag de iarnă, trebuie sa fim pregătiți pentru sezonul rece, încă mai avem lucrări de terminat, deci discutăm de activitatea curentă a regiei și de aplicarea unor măsuri pentru protejarea împotriva acestui virus și a limita la maximum posibilitatea infectării angajaților”, a spus candidatul PSD.

Despre controlul Consiliului Județean la RAJDP: Nu am de ce să mă tem!

Conducerea Consiliului Județean Constanța a trimis Corpul de Control la RAJDP, dar Lungoci spune că nu are de ce să se teamă și că activitatea s-a derulat în condiții cât se poate de legale. ”Nu avem motive de teamă. Nu vorbesc doar de persoana mea, acolo există un întreg colectiv care a lucrat în ultimii 4 ani de zile. Lucrurile au fost făcute cu respectarea prevederilor legale. Referitor la celebrul raport care a înfierbântat pe toată lumea, am avut o discuție cu domnul președinte al CJC. I-am prezentat acel raport de activitate. Decizia mea este foarte clară de a încheia activitatea regiei pe data de 7 decembrie, indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare. Am venit la conducerea regiei printr-o hotărâre a CJC, cu siguranță voi pleca tot printr-o hotărâre a Consiliului Județean”, a conchis Lungoci.

În materialul VIDEO de mai jos, puteți urmări mesajul candidatul PSD la parlamentare pentru constănțeni.

Video:

Cod Mandatar Financiar PSD 11200020

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920