9.4° Constanța Joi, 6 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6144
9.4° Constanța Joi, 6 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6144

Lucrări intense în Năvodari: aleea de promenadă prinde contur!

Replica API 7 decembrie 2015 73

Proiect de anvergură

Proiect de anvergură

Lucrările la aleea de promenadă din Năvodari sunt în plină desfăşurare. Autorităţile locale speră ca proiectul care va defini în mod decisiv Năvodariul ca oraş turistic să fie gata până la finele anului. Astfel, turiştii care vor ajunge în 2016 în Năvodari vor avea parte de cea mai spectaculoasă zonă costieră.

Amenajarea aleii de promenadă se realizează la mai mult de 60 de metri de limita Mării Negre, fiind astfel protejată zona de plajă. Lungimea aleii de promenadă este de aproximativ 6 kilometri de la Digul de Sud şi până la limita administrativă cu municipiul Constanţa, respectiv staţiunea Mamaia. Investiţia se realizează din dale din granit, urmând să fie prevăzută cu 10 foişoare de observaţie care vor permite fotografierea peisajului Mării Negre; 2 ronduri prevăzute cu fantâni arteziene; 600 de stâlpi prevăzuţi cu lampadare (alimentaţi cu energie electrică), din care aproximativ 300 de stâlpi vor utiliza surse de energie regenerabile (energie solară); 300 de bănci cu spătar; 300 de jardiniere; 36 de panouri electronice de informare pe care vor putea afişa informaţii cu privire la starea vremii, precum şi alte informaţii de interes public; un sistem de amplificare prevăzut cu 300 de boxe şi 4 pergole.

Proiectul mai cuprinde și realizarea unei rețele de canalizare pluvială, care să asigure colectarea apelor pluviale și prevenirea oricăror inundații pentru riverani. Mai mult decât atât, investiția este prevăzută cu rețea de alimentare cu apă pentru deservirea cișmelelor și a dușurilor pentru plajă, dar și cu rețea de alimentare cu energie electrică.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Prin implementarea acestui proiect, turiștii şi locuitorii orașului Năvodari pot beneficia de o alee pietonală cu o arhitectură deosebită, promenada urmând să reprezinte un adevărat traseu turistic, cu zone de odihnă şi socializare. Valoarea proiectului este de 35.822.322 de lei (inclusiv TVA), contribuția orașului Năvodari fiind de cel mult 2 %. Proiecte similare se pot identifica astăzi în toate orașele turistice europene care au acces la zona de litoral – Rimini (Italia), Alicante (Spania), Larnaca (Cipru), Gibraltar, Barcelona (Spania), Benidorm (Spania).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Politică

LOTO

6/49
36629102023
5/49
261840203229
joker
2531937347