REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Lucrările artistei King Von Bee, „ridicate” de poliţiştii constănţeni şi expuse la sediul IPJ!

Lucrările artistei King Von Bee, „ridicate” de poliţiştii constănţeni şi expuse la sediul IPJ!

Replica API 24 decembrie 2015 | 00:05 465

Mai multe lucrări ale artistei King Von Bee din Constanţa au fost „ridicate” de poliţiştii constănţeni şi expuse la sediul IPJ. Chiar dacă pare că ar fi vorba despre vreo acţiune ce implică şi mascaţi, lucrurile nu stau chiar aşa. Mai exact, la malul mării a avut loc un eveniment inedit, fiind vorba despre o expoziţie de artă, organizată chiar în sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, de pe bulevardul Mamaia.

Poliţiştii constănţeni susţin arta! Astfel, aceştia au organizat un eveniment inedit, fiind vorba despre un vernisaj ce a fost găzduit chiar de IPJ Constanţa, miercuri, 23 decembrie. Cele 19 lucrări reprezintă etapele vieţii unui personaj fictiv, care are potenţial criminogen. „Este prima mea expoziţie solo. Sunt constănţeancă şi pictez cu acest nume, King Von Bee, care este alter ego-ul meu masculin şi pe care îl consider, de fapt, pictorul în sine. Până acum am avut expoziţii de grup. De data aceasta este vorba despre o derogare de la ce am făcut până acum, ca stil, este o altă abordare. Îl consider, totuşi, un episod pasager. Am îndoieli că voi continua pe stilul acesta, dar mai vedem”, a declarat, pentru „Replica”, artista King Von Bee.

Cât despre locul în care a fost organizată expoziţia, aceasta ne-a spus: „M-am gândit că este un spaţiu neconvenţional dar potrivit acestui personaj fictiv. Este o serie de 19 lucrări în care avem un personaj fictiv cu potenţial criminogen. Titlurile unor lucrări chiar sunt cu trimitere la Poliţie. La un moment dat, personajul este arestat şi apoi ajunge la închisoare. El are tot felul de vise din acestea cu gangsteri şi toate gravitează cumva în jurul acestui potenţial criminogen. Inspiraţia mi-a venit anul trecut în decembrie, apoi au urmat câteva luni în care m-am gândit cum aş putea interpreta ideile. După care le-am pus în practică. Da, pot spune că am lucrări mult mai bune, la care am lucrat ani de zile, chiar şi ani. Acestea nu au fost chiar complicate, ca tehnică pot spune că sunt chiar inferioare. Într-o aparenţă minimalistă există, totuşi, o complexitate în aceste lucrări”.

Mai exact, seria formată din 19 lucrări derulează viaţa unui personaj de sex masculin, din frageda sa pruncie până la ultima suflare. Eroul central este Johnny Kingdoom, aka Johnny Edge, proiectul unui personaj fictiv cu potenţial criminogen. Avem un personaj prezent în mod pregnant în toate cele 19 lucrări de artă – pictură pe pânză şi instalaţie. Se întrepătrund mai multe tipuri de negru, ceea ce este necesar pentru realizarea unui întreg (de) negru absolut. Paradoxal, însă, negrul acesta este unul luminos şi menit izbăvirii, susţine King Von Bee. Un element video încheie seria, fiecare dintre lucrări având o poveste, intrapoveste, iar finalitatea culminată din video redă secvenţa de adio a efemerităţii personajului. Black Wednesday este miercurea neagră în care Johnny Kindoom a dispărut din existenţă.

Potrivit artindex.ro, traiectul său artistic a pornit inițial din perspectivă muzicală, timp de câțiva ani câștigându-și existența activând într-o trupă de instrumentiști ca solistă vocală.

Vocalist la bază, a experimentat de-a lungul traiectului artistic cu varii domenii ale artei, abordând atât producția muzicală cât și cea video. A semnat și câteva articole de recenzie muzicală, în defuncta MTV Magazine. O altă latură abordată pe același traiect artistic este cartea semi-biografică “Să nu-ți fie milă de Lucrezia Borgia”.

Începând cu 2012 a virat către o zonă de artă urban-contemporană și nu se mai rezumă doar la pictură. A conceput tablouri-instalații, obiecte “instalative” și are proiecte ce implică “video-instalație”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102