REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Lucrările de amenajare la cele două parcuri noi din Ovidiu sunt în proporţie de 70% finalizate

Lucrările de amenajare la cele două parcuri noi din Ovidiu sunt în proporţie de 70% finalizate

Replica API 20 noiembrie 2019 | 02:19 308

În oraşul Ovidiu sunt amenajate două noi parcuri. Primul parc va fi amenajat pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea insulei Ovidiu, cu o suprafață de 3.742 mp şi va face legătura între debarcader şi parcul Faleză Lac.

Facilitățile oferite locuitorilor prin amenajarea acestui parc sunt: un perete de escaladă, pentru copii şi adulți; amfiteatru natural, realizat din amenajări ale pantei naturale a terenului cu 6 gradene de odihnă şi spații de circulație; plase de relaxare deasupra apei; mobilier urban – bănci cu şi fără mânere, care să permită apropierea cărucioarelor pentru copii sau a celor rulante, coşuri de gunoi cu trei compartimente, cişmele/țâşnitori de apă potabilă.

Totodată, vor fi realizate: un sistem de irigație, inclusiv o stație de pompare realizată îngropat; un sistem de iluminat; un sistem de supraveghere video; o zonă de panouri fotovoltaice, care va asigura cantitatea de energie necesară consumurilor estimate pentru iluminat.

Al doilea parc se va afla pe terenul amplasat în zona de-a lungul canalului pluvial, dintre cartierele Sat Vacanță și Ovidiu Sud, de la Drumul Național 2A până la Lacul Siutghiol, pe o suprafață de 2.832 mp şi va cuprinde următoarele puncte de interes şi funcțiuni: labirint de vegetație, un loc de recreere pentru copii şi adulți, deopotrivă; spațiu de odihnă şi relaxare – cuprinde băncile şi vegetația de ambianță care crează alveole şi pergole de umbră pentru locurile de odihnă; peluză, realizată prin înierbare; mobilierul urban – bănci, coşuri de gunoi, cişmele/țâşnitori de apă potabilă; sistemul de irigație, inclusiv stația de pompare realizată îngropat; sistemul de iluminat şi sistemul de supraveghere video.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614