REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lucrările la Ambulatoriul din Medgidia au fost sistate. Iordache: Nu am luat bani de la Uniunea Europeană

Lucrările la Ambulatoriul din Medgidia au fost sistate. Iordache: Nu am luat bani de la Uniunea Europeană

Replica API 14 decembrie 2015 | 00:00 292

La sfârșitul lunii octombrie autoritățile locale din Medgidia erau optimiste în ceea ce privește proiectul de reabilitare al policlinicii din localitate. Asta deși lucrările erau departe de finalizare, data la care ar fi trebuit fi încheiate fiind 31 decembrie 2015. Proiectul de reabilitare viza modernizarea infrastructurii și dotarea ambulatoriului cu aparate de ultimă generație, însă lucrările la ambulatoriul din cadrul Spitalului Municipal Medgidia au încetat. Contractul cu firma constructoare a fost reziliat iar lucrările au fost sistate.

În cadrul unei conferințe de presă, consilierul local Marian Butnaru a precizat că banii pentru această construcție au fost pierduți, iar cel mai probabil clădirea va intra în conservare. Precizăm că banii pentru această investiție proveneau din Fonduri Europene. Chestionat pe această temă, primarul Municipiului Medgidia, Marian Iordache, a precizat că finanțarea pentru acest proiect nu a reușit. „Într-adevăr lucrările au fost sistate, însă noi nu am luat nici un ban de la Uniunea Europeană. Până acum nu s-a reușit nici o finanțare și de aceea am decis să renunțăm fără să fie consecințe. Cauza a fost că lucrările au început foarte târziu și au mers foarte greu, s-au făcut 5% din lucrări.” Deoarece au apărut mai multe speculații cu privire la banii europeni, primarul a ținut să precizeze că acești bani nu au fost atinși. „Nu am accesat nici un leu de la Agenția de Dezvoltare Regională și nici de la Uniunea Europeană, deoarece acești bani nu au ajuns la Primăria Medgidia și de aceea am putut renunța fără consecințe. Cred că sunt rău voitori care au început campania electorală mai devreme și se folosesc de această chestiune pentru a lansa tot felul de ipoteze care nu au legătură cu realitatea.” Întrebat ce se va întâmpla cu clădirea în viitorul apropiat, alesul local a specificat: „Clădirea va fi pusă în conservare, dar imediat după anul nou noi vom începe să facem reparații și vom încerca să obținem o finanțare pe fondurile 2014-2020”. Dacă lucrările ar fi fost finalizate cetăţenii din Medgidia, dar şi cei din localităţile limitrofe, ar fi beneficiat de o policlinică modernă, cu laborator de radiologie şi imagistică medicală, cabintele de fizioterapie, planing familial, TBC şi diabet.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218