REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ludovic Orban a anunțat condiția pentru organizarea alegerilor anticipate

Ludovic Orban a anunțat condiția pentru organizarea alegerilor anticipate

Replica API 19 octombrie 2019 | 02:26 658

Ludovic Orban

Ludovic Orban, premierul desemnat, a declarat, vineri, că PNL susține alegerile anticipate, însă condiția este un pact între formațiunile politice care formează majoritatea, de a se angaja că nu vor vota învestirea a două guverne succesive, deoarece ar putea genera instabilitate guvernamentală, conform Mediafax.

„Întâi învestim un guvern, după alegerile prezidențiale, pentru că oricum, până pe 21 decembrie, când depune jurământul președintele României, nu se pot organzia constituțional alegeri anticipate, ne așezăm la masă și discutăm. PNL va susține această variantă, cu o singură condiție, să existe un pact prin care formațiunile politice care dețin jumătate din Parlament, să se angajeze că nu votează învestirea a două guverne succesive, pentru că altfel, riscăm să aruncăm țara în criză, riscăm să creăm iarăși instabilitate politică și guvernamentală, și să ajungem la a doua învestire, să se învestească guvernul în orice formulă de guvern este prezentată.”, a spus Orban, vineri, în urma discuțiilor de negociere cu USR.

Chestionat dacă acest lucru ar însemna demisia sa din funcția de prim-ministru, după alegerile preziențiale, Orban a spus: „Vom găsi cea mai bună soluție de a declanșa alegerile anticipate, în condițiile în care va exista un pact între formațiuni politice care dețin 50% din voturile Parlamentului, pentru a garanta respingerea a două propuneri de guverne, pentru că altfel, nu se îndeplinesc condițiile constituționale.”

Președintele liberal a afirmat că deși alegerile anticipate sunt preferința PNL, guvernul demis al Vioricăi Dăncilă nu poate rămâne la Palatul Victoria.

„Noi nu respingem anticipatele. Nu numai, pe toată perioada asta, am spus că preferința noastră este pentru alegerile anticipate, pentru că altfel este complicat în actuala structură politică a Parlamentului, să generezi un sprijin coerent și solid pentru guvern, pentru a face ceea ce trebuie pentru România, pe de altă parte, nici nu putem să aruncăm țara-n criză, să menținem guvernul demis prin moțiune de cenzură, la Palatul Victoria, să facă în fiecare zi nenorociri.”, a motivat liderul liberal.

Dan Barna a reiterat solicitarea către președintele Klaus Iohannis și premierul desemnat Ludovic Orban ca în procesul de formare a majorității necesare învestirii Guvernului să includă și condițile USR-PLUS, altfel USR nu va mai vota noul Executiv în Parlament.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ajustati salariile pentru ca ce a facut pzd-eii ne-au bagat in saracie pe noi astia care muncim de ne ia drakul si alimentamm bugetul in care ei si-au bagat ratul scarbos si-l mananca ca porcii! E mare diferenta intre salariul mediu la bugetarii si la privat! Aproape dublu. Si lucrurile stau tocmai pe dos! Cel care munceste si alimenteaza bugetul ar trebui sa castige mai mult decat un bugetar de stat! Logic si limpede ca lumina zilei.
0
0
au mai fost si ce au facut
0
0
Musai anticipate! Numai asa putem matura PSD de la putere...La gunoi cu ei dupa anticipate.
2
3
ministru pusa in functie de alta panarama.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920