REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ludovic Orban a fost ascultat de Comisia Europeană: Importurile de echipamente medicale din țările non-UE scutite de taxe vamale și TVA

Ludovic Orban a fost ascultat de Comisia Europeană: Importurile de echipamente medicale din țările non-UE scutite de taxe vamale și TVA

Replica API 4 aprilie 2020 | 00:00 1032

Cererea lui Ludovic Orban a fost auzită la Bruxelles! Comisia a decis vineri să aprobe cererile primite din partea statelor membre şi a Regatului Unit care solicitau scutirea temporară de la plata taxelor vamale şi a TVA la importurile de dispozitive medicale şi de echipamente de protecţie din ţări terţe, pentru a contribui la combaterea coronavirusului.

"Comisia a decis astăzi să aprobe cererile primite din partea statelor membre şi a Regatului Unit care solicitau scutirea temporară de la plata taxelor vamale şi a TVA la importurile de dispozitive medicale şi de echipamente de protecţie din ţări terţe, pentru a contribui la combaterea coronavirusului. Această măsură va facilita, din punct de vedere financiar, accesul la echipamente medicale de care medicii, asistenţii medicali şi pacienţii au atât de multă nevoie", a informat CE.

Această măsură include măştile şi echipamentele de protecţie, precum şi kiturile de testare, ventilatoarele şi alte echipamente medicale. Ea se va aplica pentru o perioadă de şase luni, cu posibilitatea de a fi prelungită.

„În această situaţie de urgenţă este vital ca echipamentele şi dispozitivele medicale să ajungă rapid acolo unde este nevoie de ele. Prin scutirea de la plata taxelor vamale şi a TVA la importul acestor produse din afara UE, Comisia Europeană ajută la îmbunătăţirea accesibilităţii acestor produse. Doresc să îmi exprim din nou recunoştinţa şi respectul profund pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii din întreaga Europă. Măsura luată astăzi ar trebui să îi ajute să primească echipamentele de care au nevoie pentru a se proteja şi a continua să salveze vieţi", spune Paolo Gentiloni, comisarul pentru economie.

La 20 martie 2020, Comisia a invitat toate statele membre, precum şi Regatul Unit, să depună o cerere privind scutirea de la plata la taxelor vamale şi a TVA la importurile de echipamente de protecţie şi alte echipamente medicale din ţări terţe. Toate statele membre, precum şi Regatul Unit, au dat curs acestui apel.

Legislaţia actuală a UE dispune de instrumente excepţionale în sprijinul victimelor catastrofelor, care pot fi utilizate pentru a face faţă crizei sanitare fără precedent cauzate de coronavirus.

Legislaţia vamală a UE prevede posibilitatea de a acorda scutiri de taxe „în folosul victimelor catastrofelor”. Aceasta poate fi aplicată în cazul importurilor efectuate de organizaţii de stat sau de organizaţii caritabile sau filantropice autorizate. Pentru a acorda scutiri, este necesară o decizie a Comisiei, care acţionează la cererea statelor membre în cauză.

În mod similar, legislaţia UE în materie de TVA cuprinde dispoziţii asemănătoare referitoare la scutirea de la plata TVA a importurilor finale de anumite bunuri, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Boala nu face politica. Oamenii bolnavi la cap da,se cramponeaza de politici cand toata populatia planetei e in pericol.Acum nu e voie sa faci nimic care sa zadarniceasca orice posibilitate de cooperare internationala impotriva rahatului asta de virus.Orice ingradire pe indiferent ce criterii este criminala.
0
3
muie slugoiule
2
0
Ce gluma buna. Parca stapanii lui Orban alogenul da doi bani pe el.
6
0
bah nenorocitor locuri de munca care sa produca tot ce avem nevoie si sa faca si export. Nu doar importuri cu bani imprumutati. Tradatorilor. Stiti doar sa taiati pensii si salarii sa munceasca romanii pe salarii mici la multinationale. La puscarie cu voi. Iesim in strada si va trimitem ca pe Ceausescu in fata plutonului de executie. Javrele dracului.
11
0
Ia cu paine Mandolina. Incepe in mortii ma-ti de scursura nenorocita ce esti productia de echipamente medicale si medicamente la noi in tara muri-ar toata familia ta in pula de cal. Jigodie nenorocita si tradatoare ce esti! Sa te vedem cu picioarele inainte pe tine si pe cealalta sluga Iohannis. Tot ce ati facut de cand sunteti la putere e sa luati decizii impotriva Romaniei!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369