REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ludovic Orban a participat la marcarea a 75 ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare Auschwitz-Birkenau

Ludovic Orban a participat la marcarea a 75 ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare Auschwitz-Birkenau

Replica API 28 ianuarie 2020 | 00:00 256

Prim-ministrul Ludovic Orban a participat, la 27 ianuarie 2020, la ceremonia de marcare a 75 ani de la eliberarea lagărului nazist de concentrare și exterminare Auschwitz-Birkenau.

Evenimentul comemorativ, desfășurat sub înaltul patronaj al președintelui Republicii Polone, Andrezj Duda, a reunit peste treizeci de șefi de stat și de guvern și reprezentanți ai Caselor Regale din Europa. La eveniment au participat peste o sută de foști prizonieri ai lagărului de la Auschwitz din mai multe state europene, SUA, Canada, Israel, Australia.

Programul evenimentului comemorativ a inclus alocuțiuni ale președintelui Republicii Polone și ale supraviețuitorilor de la Auschwitz și depunerea de candele de către delegațiile supraviețuitorilor, șefii de stat și de guvern și reprezentanții Caselor Regale.

Prim-ministrul Ludovic Orban a aprins o candelă la Monumentul Victimelor, aducând un omagiu victimelor lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau, inclusiv celor de origine română.

Anual, în data de 27 ianuarie (ziua eliberării prizonierilor din lagărul Auschwitz - Birkenau) se marchează Ziua Internațională a comemorării victimelor Holocaustului. Rememorarea episodului dramatic al Holocaustului este cu atât mai relevantă în contextul internațional actual, marcat de o creștere îngrijorătoare a intoleranței, xenofobiei și antisemitismului.

România a depus eforturi semnificative în plan intern și internațional privind asumarea trecutului, condamnarea negării Holocaustului și combaterea antisemitismului și își menține angajamentul pentru promovarea și protejarea diversității, a drepturilor omului și libertăților fundamentale.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa,si ? Putea sa treaca si prin targul de produse traditionale,prin WC-ul de la restaurantul preferat,prin holul de la casa lui si tot aia se allege din umbletul lui. Atata doar ca e bine pentru el,sa faca ceva miscare si sa consume macar doi litri de apa pe zi. Pentru romani e vax iar memoria celor chinuiti ar face bine sa o cinsteasca muncind impotriva celor ce fac abuzuri azi impotriva multor nevinovati de pe la noi. Asta nu are curaj sa o faca,asa ca poate sa se plimbe teleleu ca si sefu' lui,Iohannis,ca protocolu' suporta cheltuielile.
0
0
Un talhar!
2
0
un bavarez si un betiv conduc Romania ca a votat prostimea bavarezu.
2
1
... cat mai dureaza acest nefericit experiment numit guvernul incompetent Orban?
6
0
Mai ramaneai acolo, imbracat in haine vargate. In Romania esti o calamitate, o bomba care va exploada f. puternic dupa alegerile parlamentare.
5
2
lui Orban - ungur - si cei ai lui Iohannis - german - ii fugareau pe evrei prin lagare, iar azi ei sunt romani iar noi "pesedisti". Scarba de poporul care-si uita istoria.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102