REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ludovic Orban cere demisia lui Florin Cîțu de la șefia PNL

Ludovic Orban cere demisia lui Florin Cîțu de la șefia PNL

Replica API 21 octombrie 2021 | 23:29 907

Ludovic Orban i-a cerut, miercuri, demisia lui Florin Cîțu de la conducerea PNL. Fostul șef al liberalilor spune despre Cîțu că este o „frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL pentru a da o soluție rațională acestei crize”. Orban l-a criticat și pe președintele Klaus Iohannis căruia i-a cerut să „renunțe răfuielile politice meschine”.

„Solicit public demisia din funcţia de preşedinte al PNL a domnului Florin Cîţu. El a demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate, a executat orbeşte ordinele primite fără să ţină cont de consecinţele dramatice pentru România, iar astăzi Florin Cîţu este o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL pentru a da o soluţie raţională acestei crize. Odată cu Cîţu ar trebui să plece acasă şi toţi cei care l-au susţinut”, a declarat Orban, la Parlament.

Fostul lider al PNL i-a solicitat, de asemenea, preşedintelui Klaus Iohannis „să renunţe la răfuielile politice meschine” şi „să nu mai impună decizii în PNL”.

„Sigur că astăzi ar fi foarte potrivit să cer şi demisia preşedintelui Iohannis, dar nu o fac, pentru că ştiu că o fac degeaba. Îl somez, în schimb, public să îşi aducă aminte că este preşedintele României, să înceteze bătaia de joc la adresa cetăţenilor români, să renunţe la răfuielile politice meschine, să renunţe la ambiţia bolnavă de a-şi impune o voinţă bolnavă, contrară intereselor fundamentale ale României, să înceteze să mai tuteleze şi să impună decizii conducerii PNL, contrare interesului public şi interesului de a depăşi această criză. (...) Nu mi-am schimbat punctul de vedere cu privire la cea mai bună soluţie, cea mai onorabilă şi cea rezonabilă pentru România. Cred că refacerea coaliţiei ar putea fi această soluţie”, a mai spus Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, PNL trebuie să desemneze un candidat de premier care să aibă experienţă administrativă, politică şi să se bucure de respectul partenerilor de coaliţie.

„Din acest moment nu mai vreau să fiu părtaş şi nu mai vreau să fiu complice la niciun proiect care face rău României, care este plecat de la Klaus Iohannis sau care este plecat de la Florin Cîţu şi de la gaşca demolatoare, care, la instigarea şi la ordinele lui Iohannis, au creat această gravă situaţie şi care au dus practic la aruncarea României înspre o prăpastie din care nu ştiu când vom reuşi să ieşim.

Dacă mai există oameni rezonabili în PNL, le cer să se implice în identificarea unei soluţii. PNL nu mai are voie să mai aştepte ca Iohannis să pună mâna pe capul vreunui candidat de premier. Desemnarea unui candidat de premier de către PNL trebuie să se facă în conformitate cu prevederile statutare.

Trebuie propus un candidat care să se bucure de încredere, să aibă experienţă administrativă, politică, respectul şi susţinerea nu numai din partea bazei partidului şi a votanţilor PNL, din ce în ce mai puţini din păcate în ultima vreme, ci trebuie să fie un om care să aibă cu adevărat respectul partenerilor de coaliţie şi care să aibă capacitatea efectivă de a conduce un guvern performant care să ofere soluţii rapide la gravele probleme cu care se confruntă România”, a mai spus Orban, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Incredibil !?
1
0
Bravo mandolina
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920