REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru primari şi alţi aleşi locali vor fi din nou AMÂNATE

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru primari şi alţi aleşi locali vor fi din nou AMÂNATE

Replica API 30 noiembrie 2020 | 20:37 1672

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că intenţionează să emită un act normativ prin care prevederea din Codul administrativ referitoare la acordarea pensiilor speciale primarilor, vicepreşedinţilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene să fie din nou amânată, arătând că acest lucru ar putea fi făcut prin legea bugetului de stat pe anul viitor, precizează Știripesurse.ro.

"După alegeri trebuie dezbătut în Parlament acest lucru, pentru că, şi aici nu mi se pare corect, eu cred că orice om care deţine o funcţie de demnitate publică, indiferent că este parlamentar, primar, ministru trebuie să aibă un venit decent. Şi aici trebuie să ştim că au crescut şi pentru parlamentari, şi pentru miniştri, şi pentru primari, şi pentru preşedinţi de consilii judeţene au crescut indemnizaţiile. Atunci când ai o indemnizaţie decentă, rezonabilă, în care se reflectă responsabilitatea şi importanţa în societate a funcţiei respective, vei beneficia pe contributivitate de o pensie mai mare, deci nu mai este nevoie de o pensie specială", a explicat Orban, conform Știripesurse.ro.

El a arătat că prevederea din Codul Administrativ referitoare la pensiile speciale poate fi amânată prin legea bugetului de stat, până la clarificarea legislaţiei în ansamblu.

Totodată, premierul a indicat că legea bugetului de stat pe 2021 ar putea fi adoptată până la sfârşitului anului sau în ianuarie, în sesiune extraordinară a Parlamentului.

Orban a mai afimat că nu se poate adopta o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale deoarece există un proiect în dezbaterea Parlamentului, iar altul se află la Curtea Constituţională a României.

"Nu poţi să adopţi o ordonanţă de urgenţă când ai o lege în dezbatere sau când o lege este supusă controlului constituţional. Asta este o aberaţie. Cine a spus aşa ceva trebuie să citească Constituţia, să citească toată cazuistica Curţii Constituţionale", a subliniat premierul.

El a garantat că toţi parlamentarii PNL, în prima legislatură a viitorului Parlament, vor avea ca prioritate modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, astfel încât să nu se mai acorde aceste pensii speciale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
campanie electorala pentru prostii care inca mai pun botul!!!!
3
1
Sa vezi ce va amana romanii la vot,o sa vedeti voi rezultate... Ce ati promis si ce cacat faceti.Cred ca suntem tinuti in casa nu de pandemie, cat va este frica sa nu iasa lumea in strada.Fara locuri de munca,fara somaj fara hrana ,fara bani,fara caldura.Voi vota orice numai voi... NU.
6
2
Dar un bot in pwlla cand da?
3
1
Da FATALA..Copy-paste stiripesurse.. Ziaristi lui peste...
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367