REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ludovic Orban, deranjat de „scutelnicii“ care nu plătesc contribuțiile de sănătate

Ludovic Orban, deranjat de „scutelnicii“ care nu plătesc contribuțiile de sănătate

Replica API 2 iunie 2020 | 00:00 1447

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, la o dezbatere online, că sistemul de sănătate de subfinanţat cronic și că există „foarte multe categorii de scutelnici”.

Ludovic Orban

"Realitatea este că sistemul de sănătate se bazează pe contribuţiile care sunt plătite de un număr restrâns de cetăţeni români, există foarte multe categorii de scutelnici, de oameni care, deşi beneficiază de serviciile de sănătate, nu participă la finanţarea sistemului de sănătate", a explicat Orban, scrie stiripesurse.ro.

„Această epidemie a scos în evidenţă o serie de lucruri care nu funcţionează, o serie de lucruri care trebuie îndreptate, o serie de tare de sistem şi, mai ales, o tratare, o lungă perioadă de timp, a sistemului de sănătate mai mult ca o Cenuşăreasă ", a susţinut Orban, la dezbaterea online "Resetarea sistemului de sănătate: de la experienţa din criza COVID, la reformă şi modernizare".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
orban s-a referit la ziaristii si guristii de la radio-tv probabil suparat ca acestia au indraznit sa publice si sa comenteze poza cu betiveala de la guvern, pentru ca astia sunt scutelnici adica platesc cas cass in pentru 2 salarii minime indiferent ce leafa au!! restul care nu platesc nu sunt scutiti sunt evazionisti!!!
0
0
Urez actualei clase politice, tuturor indiferent care partid sa se inbolnaveasca si sa fie tratati ca si noi ce am platit o viata contributii peste contributii. Nu mai vrem politica vrem oameni. Nenorocitilor
1
0
Cerem anularea pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei.
2
0
Nu e treaba magarului de unde beau oile apa-citat Viorel de la Blegesti.Mesaj ptr.domnul contribuabil
2
2
Furati mai putin si vor fi bani la sanatate. Nici eu nu cotizez la gaura neagra denumita pompos sanatate . Cand am nevoie de doctor platesc din buzunar la privat
9
1
Ptr domnul contribuabil, uni contribuie individual la sanatate alti platesc servicile medicale daca nu stiai nu mai e ca pe timpuri. Daca nu ai card de sanatate valabil platesti oriunde la spitalele de stat. Exemplu 3 zile de spitalizare la contagioase costa appx 1500 Ron asta era acum 1 an. Deci eu zic sa va mai documentati.
2
3
Pai hai sa enumeram cateva categorii de persoane care nu contribuie dar beneficiaza, direct sau indirect: diaspora, vaporenii, cei care lucreaza la negru sau la gri, cei care isi desfasoara activitatea in prostitutie, agricultura de subzistenta s.a.m.d. Sa ne intelegem ca nu au ei nicio vina si cred ca mai mari sunt problemele de management al sistemului de sanatate decat faptul ca unii nu participa. Mult mai pagubos e un incompetent ca Orban sau ca Viorica Dancila sau Ponta, decat faptul ca unii nu contribuie, desi ar trebui sa o faca.
10
1
unora din sistem de 4-5-6 mii euro in Romania iar ei iau mita si atentii in continuare normal ca se falimenteaza.zero spitale noi,salarii de smecheri date la gramada.
10
0
Stai la rind 4-8-12 ore.Pina iti vine rindul mori.Intradevar sistemul de sanatate e sub finantat si trebuie gasita o solutie cit de minima.
10
0
Problema pruncipala nu sunt cei care nu finanteaza....ci cei care fura...
20
0
brea nea sica, nu ai vrea tu sa nu mai bagi banii din CAS si CASS in bugetul mare si dupaia sa dai la sanitate cat ti se nazare? poate asa ar fi mai multi bani si s-ar duce acolo unde trebuie, ca doar de aia ii zice contributie la sanatate. Lasa scutelnicii, ca pun pariu ca pretinii clasei politice sunt printre primii pe lista.
11
2
Cand am fost la spital in urgenta mi s-a spus sa stau la rand dupa indivizi care nu au platit niciodata la sanatate !! Nu mi se pare normal , eu care contribuii la sistemul de sanatate toata viata , sa stau la rand dupa acesti asistati sociali !! Sistemul de sanatate trebuie sa fie reformat .
19
0
Iar ai facut ochi limbric ofilit ce esti. Creierul tau de nevertebrat nu poate face diferenta intre deportati si alte categorii de smecheri cu pensii speciale. Sa ma cac in cutia ta craniana sa ti-o umplu ca sa nu mai sune a gol. Intra la loc in pizda matii care a fatat un bou mare si prost, intors cu cheita.
8
11
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
19
11
si ce o sa faci?nimic.
9
1
Incepe cu fratii tai, diasporenii care nu dau un ban la sanatate, dar cand a inceput pandemia au venit stoluri-stoluri in tara sa se oblojeasca pe banii nostri
22
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218