REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ludovic Orban, despre eliminarea pragului de prezență la referendum: 'O petardă care nici măcar nu trebuie luată în seamă'

Ludovic Orban, despre eliminarea pragului de prezență la referendum: 'O petardă care nici măcar nu trebuie luată în seamă'

Replica API 13 octombrie 2018 | 00:15 366

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi seara că ideea eliminării pragului de prezenţă pentru validarea unui referendum este o "petardă care nici măcar nu trebuie luată în seamă", potrivit Agepres.

"Probabil dl Dragnea şi-ar dori ca la referendum să voteze numai CEx-ul PSD sau numai o parte din CEx-ul PSD, minus cei opt sau nouă care au votat împotriva lui. Lucrul ăsta nu se poate. Şi aşa PSD a coborât de la 50% la 30% pragul de validare al referendumului, scoţând din burtă cifra asta de 30% care nu are absolut nicio justificare. Iar acum are neobrăzarea domnul Dragnea, după acest eşec lamentabil, după această compromitere a instituţiei referendumului, după această compromitere a unei teme care a fost susţinută de foarte mulţi oameni, să vină să vorbească de coborârea pragului sau de desfiinţarea pragului. Este o petardă care nici măcar nu trebuie luată în seamă", a declarat Orban la Digi 24.

Liderul PNL a opinat că după neîntrunirea pragului de prezenţă pentru validarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei a fost afectată chiar instituţia referendumului.

"Cred că au avut de pierdut iniţiatorii referendumului, cei care au susţinut definirea familiei drept căsătoria dintre bărbat şi femeie, pentru că nu s-a întrunit pragul şi obiectivul lor de a sigila în Constituţie această prevedere, care există de altfel în legislaţia românească, nu a fost adoptată, cu siguranţă şi instituţia referendumului în sine a fost afectată. Referendumul este forma cea mai profundă de democraţie. (...) Referendumul este modalitatea prin cetăţenii îşi exprimă direct opinia faţă de problemele din societate iar instituţia referendumului este o instituţie fundamentală pentru democraţie, care nu trebuie lăsată să fie discreditată de PSD, de Dragnea sau de cei care au susţinut instituţia boicotului în această chestiune", a afirmat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a susţinut exercitarea dreptului de vot, indiferent de opţiune, arătând că nu poţi la un referendum să încurajezi boicotul şi la altul prezenţa la urne.

"Toţi cei care încurajează boicotul, absenţa la vot, trebuie să înţeleagă că nu poţi la un referendum să încurajezi boicotul şi absenţa la vot, să motivezi absenţa la vot, iar la un alt referendum să susţii prezenţa la vot. Părerea mea e că oamenii, indiferent ce opţiune au, indiferent cum pare că opţiunea lor poate fi sau nu poate fi câştigătoare, ei trebuie să îşi spună punctul de vedere şi să-şi exercite voinţa prin intermediul votului", a adăugat Orban.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că în cazul unui scrutin popular fără prag, automat s-ar mări procentul de prezenţă la urne, iar ideea de cvorum "inhibă" sau diminuează prezenţa la vot.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum sarea asta in sus ca porumbul de floricele la microunde. Papagal diliu. Asa cum gospodarii isi duc zilnic gunoiul afara la tomberon,PNL ar fi trebuit sa-si curate partidul de libarcile astea care-l duc jos in sondaje. Norocul peneleilor e ca astia de la PSD au ministry de cacat ca Andrusca si altii,care mai reduc din putere.
0
0
Carpele lu dracnea merg mai departe cu ordinul sefului penal de teleorman. Sa-i faca curatenie in justitie si sa gaseasca slugi obediente care sa-l scape de puscarie
1
0
Fata draga nu fi trista
0
1
Orban insusi e o petarda. Cine il ia in seama,in afara de sclavetii lui din partid?
1
1
tu esti angajat cred numai sa iei puli in gura . Muist usr-ist , tu nu vezi ca ai 20 tensiune si dragnea iti da muie cu bolta , a fost promulgata si ultima lege a justitiei sa-ti bagi tu pensia in gat !
1
1
Cind o sa aflam numarul real al populatiei Romaniei si al celor inscrisi pe listele electorale. Cit timp isi mai permoit astia sa minta cetatenii ? Raspundere penala nu exista pentru difuzarea de cifre false?
2
0
puscariasul a pohtit, supusii se organizeaza- chiar cu riscul scoaterii tari din UE. Nu veti reusii nenorocitilor , ptr ca la aceasta propunere va veti trezi cu un referendum de 17000000 votanti, cu toti mortii vostri scosi din morminte nu veti depasii ura poporului roman fata de nemerniciile voastre
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367