REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ludovic Orban dezminte existența unui proiect privind creșterea vârstei de pensionare: 'Fake-news-uri. Nu am spus asta'

Ludovic Orban dezminte existența unui proiect privind creșterea vârstei de pensionare: 'Fake-news-uri. Nu am spus asta'

Replica API 12 decembrie 2019 | 03:24 403

Ludovic Orban a declarat că nu există la Ministerul Muncii un proiect care să prevadă creșterea vârstei de pensionare. Premierul a precizat că vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, iar persoanelor trebuie să li se permită să lucreze după această vârsta, dacă doresc acest lucru, scrie stiripesurse.ro

„Nu. Deci, fake-news-uri marca unei anumite părţi. Nu am spus asta. Am spus următorul lucru: în anumite domenii, cum sunt educaţie, cultură, sănătate, sunt persoane care pot să lucreze şi după vârsta de 65 de ani, în măsura în care îşi păstrează capacitatea de a lucra până la o vârstă, să zic, până la 70 de ani. Ceea ce am spus eu este că trebuie să li se permită să decidă ei dacă lucrează până la vârsta respectivă”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă există la Ministerul Muncii un proiect pentru creșterea vârstei de pensionare.

Premierul a mai spus că aparține persoanelor în cauză, în acest caz a cadrelor didactice, decizia dacă vor să continue să lucreze după vârsta de 65 de ani.

„Sigur că vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, dar decizia dacă ei continuă trebuie să le aparţină lor, nu cum e cazul educaţiei să li se dea din an în an, dacă vrea directorul şcolii, pe ochi frumoşi, să îl mai lase un an să vină, să predea cu ora. Trebuie să fie decizia cadrului didactic dacă vrea să continue după 65 de ani şi ce perioadă. Dacă vrea se pensioneze la 69, să se pensioneze la 69”, a completat Orban.

Chestionat mai departe, la finalul dezbaterii „Dialog pentru dezvoltare”, organizată de Confederația Patronală Concordia, dacă are în vedere Ministerul Muncii un astfel de act normativ, șeful Executivului a răspuns: „Nu există încă. Eu am dat un răspuns la întrebarea legată de faptul că pot să rămână în educaţie, în anumite şcoli, catedre neacoperite, pentru că aceste ore sunt ţinute de profesori pensionari şi am dat o posibilă soluţie”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce magistratii si militarii sunt speciali ? Au muncit la fel ca oricare altul. Au o meserie mai speciala ? Au fost platiti pentru asta, deci au contribuit mai mult, au pensie mai mare. Atunci de ce special ? In plus, de ce eu trebuie sa lucrez pana la 65 de ani, iar un invartit dintr-asta poate sa iasa, la ..speciala.. la 40. Basca, cu o pensie mai mare decat un salariu baban ? Cu putin noroc, asta lucreaza 20 si ia pensie 40 de ani, iar eu lucrez 45 si ma bucur de pensie, in cel mai bun caz, vreo 15, asta daca reusesc sa ma conserv cumva pana la 65.
4
2
Reduceti numarul de bugetari. Anulati pensiile speciale. Reduceti salariile si pensiile nesimtite. Eliminati pensionarii din sistemul bugetar. Reduceti salariile celor din justitie pentru injustitia manifestata fata de cetateni.
3
2
sa vezi distractie de la anu cu astia..
5
2
tu te contrazici singur ai spus ieri inseamna ca ai fost beat deaia zic eu sa va controleze doctori la cap si dupa aceia sa ocupati functii in guvern si presedentie o alta problema e cu pensiile speciale sa fie luate si la clerici si nu stiti ce s-a facut cu banii sunt la catedrala neamului ca a-ti vrut sa va dati mari la papa si papa nu a venit pe bani lui l-ati adus pe banii poporului armamentul cumparat tot pe banii poporului de ce nu asteptati sa treaca iarna si dupa aceia sa cumparati armament chiar e necesar nu mai esiti si dati informatii populiste de campanie ca nu foloseste la nimic
4
2
Ba chiar asta ai spus. Era legat de faptull ca se pensioneaza la 65 ani si te durea pe tine ca are posibilitatea legala sa beneficieze si de pensie si de salariu. Voi penele vreti sa tineti poporul roman sarac pentru ca asa vi se impune de la Bruxelles. Multinationalele vor sa aiba in Romania forta de munca platita ieftin. Voi nu sunteti patrioti. Ar trebui sa luati exemplul Ungariei si Poloniei. Si chiar al Bulgariei. Terminati cu falsa lupta de clasa comunista transformata in actuala lupta anticoruptie la fel de falsa. O luna de guvernare penele si toti romanii sunt in genunchi. Ma asteptam
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614