REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ludovic Orban, discuții cu președintele Academiei Române privind o colaborare cu viitorul Guvern

Ludovic Orban, discuții cu președintele Academiei Române privind o colaborare cu viitorul Guvern

Replica API 16 octombrie 2019 | 00:00 127

Ludovic Orban

Premierul desemnat Ludovic Orban a discutat, miercuri, cu președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, și cu vicepreședintele instituției, Victor Voicu, despre o posibilă colaborare între viitorul Executiv și Academie privind guvernarea în mai multe domenii.

"Premierul desemnat al României, Ludovic Orban, a avut astăzi o întâlnire cu Președintele Academiei Române, dl. Acad. Ioan Aurel Pop, și cu vicepreședintele instituției, dl. Acad. Victor Voicu. În cadrul acestei ȋntrevederi s-a discutat despre posibilitatea unei colaborări instituționale a viitorului Guvern cu Academia Română, un for academic care poate sprijini cu expertiză şi experienţă acţiunea guvernamentală ȋn mai multe domenii cheie", arată un mesaj distribuit, miercuri, pe Facebook, de PNL.

Ludovic Orban a declarat că la OUG 114 trebuie abrogate reglementările legate de domeniul energiei, cu o perioadă de tranziție de maxim 9 luni, cele privind domeniul financiar-bancar și cele legate de comunicații. El a spus că Fondul de Dezvoltare și Investiții e „o minciună gogonată”. Liderul PNL a mai spus că trebuie oprită plafonarea indemnizațiilor pentru persoanele persecutate politic sau academicieni.

Șeful statului Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație susținută, marți, la Palatul Cotroceni, că premierul desemnat este liderul PNL, Ludovic Orban.

Potrivit articolului 103, alineatul 2, din Constituție „candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului”.

De asemenea, „programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, potrivit Legii fundamentale.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Idiotii astia-s rupti de realitate. Si-a gasit pampleziristul asta de inca-ne-prim-ministru ocupatie. O maslina si o biscuite cu teoreticienii neamului. Sigur asta va pune tara pe repede-inainte! Sa te ia dracu, Orbane!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108