REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ludovic Orban: Diurna militarilor aflați în misiune va creşte

Ludovic Orban: Diurna militarilor aflați în misiune va creşte

Replica API 15 noiembrie 2019 | 11:06 395

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, că militarii români au cea mai mică diurnă dintre ţările care participă în teatrele de operaţii şi că aceasta va creşte. "Până şi Bulgaria are diurne mai mari decât noi, ceea ce este de neacceptat", a spus Orban, potrivit Mediafax.

"În ceea ce priveşte relaţia dintre Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei am convenit să existe anual, prevăzută suma pe care Ministerul Apărării o va folosi în bugetul pe anul respectiv, pentru comenzi şi contracte cu companiile româneşti din industria de Apărare, sigur am avut discuţii şi se participarea României în programele de Cercetare Dezvoltare a Iniţiativei pentru Apărare de la nivel european. În privinţa diurnelor militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii cu siguranţă ele vor creşte, urmează să stabilim cu Ministerul Finanţelor cuantumul acestor diurne, avem cele mai mici diurne dintre toate ţările praticipante la misiuni, ca să zic aşa, până şi Bulgaria are diurne mai mari decât noi , ceea ce este de neacceptat. Există un grup de lucru la nivelul Ministerului Apărării care încearcă să realizeze un Proiect de Lege care să repare nedreptăţile şi inechităţile care au apărut în calcului pensiilor de serviciu ale militarilor, în urma Ordonanţei 57", a declarat premierul.

Ludovic Orban a adăugat că va respecta nivelul de 2% din PIB asumat pentru apărare, şi că va menţine angajamentul faţă de NATO şi pentru bugetul anului viitor.

"Vom atinge procentul de 2% din produsul intern brut, pentru anul acesta prin intermediul plăţilor de 2 miliarde (de euro n.r.) care practic sunt ca şi deblocate. Pentru bugetul pe anul viitor ne menţinem acelaşi angajament, în conformitate cu decizia consensuală care a fost luat că urmare a iniţiativei Preşedintelui pentru a ne respecta angajamentul în faţa partenerilor din NATO" a spus acesta.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
corect, dar acolo leva e fixa si producatorul bulgar e incurajat, la noi isarescu face alte jocuri ca deaia vezi numai legume si fructe din import! Si referitor la armata aia sunt doar mercenari mai bine i-ar pune sa pazeasca padurile noastre jefuite de hoti!!!
0
0
Veteran de razboi lua 118 lei ca fost veteran a vazut stalingrad odessa galitia cehoslovacia.....etc .A murit in mizerie ,si cu pamintul luat de cap vaci boi cai.....
2
0
ce nu-i de acceptat ca mercenarii bulgari mananca mai bine ca ai nostrii,este si normal in bulgarica agricultura chiar face treaba,sole despartite de liziere ramase de pe vremea otomanilor,fostele ceapeuri transformate in societati pe actiuni,practic astea doua judete din qadrilater le asigura mancarea pentru toti la noi zbarnaie profitorii si eolienele
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367