REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ludovic Orban: Economia este pe trend de revenire

Ludovic Orban: Economia este pe trend de revenire

Replica API 15 august 2020 | 00:00 1240

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că economia României "este pe trend de revenire", arătând că datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit cărora economia a consemnat un declin de 12,3% în trimestrul doi al acestui an comparativ cu primul trimestru, sunt mai bune decât prognozele pesimiste făcute de economişti.

Ludovic Orban

El a declarat, la Craiova, că "tendinţa de revenire a economiei româneşti se simte încă din luna iunie a trimestrului II şi această tendinţă de revenire economică a continuat şi în luna iulie".

"Economia este pe trend de revenire. Datele care sunt prezentate de INS sunt date care vizează trimestrul doi al acestui an, trimestrul în care impactul negativ al epidemiei asupra economiei a fost maxim, nu numai în România, ci a fost maxim în toate ţările care au fost afectate de pandemie. Toată lumea se aştepta la o scădere economică. Vă readuc aminte că, pe primul trimestru, România a fost pe locul doi ca şi creştere economică şi acum scăderea care este prezentată de INS este o scădere sub prognozele pesimiste care au fost făcute şi, de asemenea, este sub scăderile economice pe care le-au înregistrate alte state europene. De altfel, tendinţa de revenire a economiei româneşti se simte încă din luna iunie a trimestrului II şi această tendinţă de revenire economică a continuat şi în luna iulie", a afirmat Orban, scrie Agerpres.

Premierul a menţionat că obiectivul Guvernului pe care îl conduce este de a reduce "la maxim contracţia economică prin stimularea relansării economice în toate domeniile".

"Obiectivul nostru fundamental este acela de a reduce la maxim contracţia economică în cursul acestui an prin stimularea relansării economice în toate domeniile. Dacă vă uitaţi la datele pe luna iunie, veţi constata că suntem pe locul trei în UE ca şi creştere a producţiei industriale. De asemenea, dacă vă uitaţi la investiţii, veţi vedea că România, în anul 2020, deşi, repet, în trimestrul doi a fost trimestrul cel mai afectat de criza economică, în prima jumătate a anului Guvernul a făcut cele mai mari investiţii din ultimii zece ani, investiţii de 20 de miliarde. Toate aceste eforturi pe care le-am făcut vor da roade şi vor permite o revenire a economiei şi ulterior o relansare economică foarte puternică", a adăugat Ludovic Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va aduce miscari de strada,Romania traieste din imprumuturi cu dobanda mare,criza va incepe in domeniul imobiliar,bancar ,economic.In Romania in fiecare minut se pierde cel putin un loc de munca,..strategia celor de la putere e sa anunte dezastrul in ultima secunda si apoi sa dispara lasand in urma lor dezastrul,...In Romania preturile vor fi ca in Elvetia si salariile ca-n Venezuela,totul e doar o chestiune de timp.Au indatorat derbedeii de la putere si pruncul din burta mamicilor pt 3 generatii,Romania a fost vanduta in intregime de 5 ori....
0
0
Nu nu te cred zi sa crape mata
1
0
Boule plesuv Marsh direct la crematoriu!
2
0
Daca exista ceva care se misca bine in economie,in nici un caz nu este meritul unuia din partidele politice de la noi. Ba chiar cei ce cresc economic sunt impotriva curentului,au piedici mari si sunt tratati rau. Bine sunt tratati sau macar ignorati cei care devalizeaza tara. Orban nu face decat sa macane lozinci.
1
0
Dumneata chiar esti serios economia nu este la nici 10 la suta din capacitate.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920