REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ludovic Orban i-a tăiat microfonul Dianei Șoșoacă când senatoarea îi recita din Eminescu

Ludovic Orban i-a tăiat microfonul Dianei Șoșoacă când senatoarea îi recita din Eminescu

Replica API 18 iunie 2021 | 20:03 998

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, i-a tăiat microfonul, miercuri, senatoarei Diana Șoșoacă, la dezbaterile pe marginea revocării lui Renate Weber din funcția de Avocatul Poporului.

Șoșoacă a luat cuvântul, în plenul reunit, după ce Orban anunțase finalizarea dezbaterilor.

„Nu spuneți dvs (când se termină dezbaterile). Vă bateți joc de Avocatul Poporului. Finalizez după 3 minute. Încercați să fiți puțin respectuos, domnule Orban. În timp ce dvs, în timpul stării de urgență, umpleați Guvernul cu pahare de whisky și trabucuri, poporul român era amendat cu 20.000 lei pentru că își permitea să își cumpere o pâine. CCR v-a anulat acele ordine, dvs sunteți cei care ați încălcat Constituția, Avocatul Poporului a fost singura instituție care a ținut partea poporului român. Dvs. sunteți cei care ați omorât oameni în spitale, i-ați legat de pat, le-ați dat tratamente inumane. OSCE spune ce spune Avocatul Poporului. Senatul SUA a menționat că pandemia este o minciună”, a zis Șoșoacă.

„Timpul de intervenție a expirat”, i-a atras atenția Orban.

„Ăsta e adevărul, domnule Orban”, a replicat Șoșoacă.

„Vă rog să vă apropiați de finalul intervenției”, i-a cerut senatoarei liderul Camerei Deputaților.

Șoșoacă a început să recite finalul poeziei Scrisoarea a III-a, moment în care Orban i-a tăiat microfonul. „Mă apropii de final. Acum am să vă rog să nu mai întrerupeți recitarea din Eminescu, pentru ca v-o dedic. 'Cum nu vii tu, Țepeș Doamne,....”, a zis Șoșoacă. După ce i s-a tăiat microfonul, senatorea a continuat să vocifereze, din sală, împotriva lui Orban.

Pasajul din Eminescu pe care a vrut să i-l recite Șoșoacă lui Orban este „Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, / Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, / Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, / Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ali pig us tu si beti vanul sef mando lina
6
6
Zuza nebuna... haaa... bine i-a facut!
8
8

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102