REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ludovic Orban, în scandalul muncitorilor români care pleacă în Germania: Nebunie înseamnă plecarea fără respectarea regulilor

Ludovic Orban, în scandalul muncitorilor români care pleacă în Germania: Nebunie înseamnă plecarea fără respectarea regulilor

Replica API 10 aprilie 2020 | 21:31 1769

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, vineri, că legea nu permite statului să interzică românilor plecarea la muncă în străinătate, dar este important ca aceasta să se facă cu respectarea regulilor de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19.

Ludovic Orban

"Nebunie nu înseamnă să plece cetăţeni români la muncă. Nebunie înseamnă ca această plecare să se facă fără respectarea regulilor. După ceea ce s-a întâmplat ieri la Cluj, am dispus măsuri imediate. Ministrul Transporturilor a emis un ordin care reglementează cum trebuie să se obţină, practic, avizele pentru aceste zboruri din partea Autorităţii Aeronautice Civile. De asemenea, a impus condiţiile de transport de la domiciliile celor care pleacă la muncă în străinătate până la aeroport. De asemenea, condiţii legate de aşteptare. Este un ordin care a fost emis, dacă nu a fost publicat, va fi publicat cât de curând. De asemenea, am dispus forţelor de ordine şi fiecărui prefect, în special în judeţele unde există astfel de aeroporturi, să pregătească măsuri speciale. S-a văzut azi, de exemplu, la Cluj, diferenţa. Aţi văzut cum au aşteptat oamenii, există o diferenţă foarte clară între bulibăşeala de ieri şi modul de astăzi în care au fost organizate plecările", a precizat premierul, scrie stiripesurse.ro.

El a subliniat că onorarea acestor contracte reprezintă pentru români ocazia de a obţine venituri.

"Nu putem interzice - nu ne permit Tratatul, legea, Constituţia României. Nu putem interzice niciunui român să plece la muncă în străinătate, mai ales că sunt oameni care au contracte de muncă sezoniere şi pentru ei reprezintă o ocazie de a obţine nişte venituri care, poate, în condiţiile date, în România, nu ar avea ocazia să obţină aceste venituri în România. Important este să ne asigurăm că sunt respectate toate regulile, în special regulile care să îi protejeze pe ei sau pe alţii de riscul îmbolnăvirii şi că se asigură un transport în condiţii civilizate, astfel încât ei să fie în afara pericolului", a susţinut Ludovic Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romane dorm. Trag tare,comisioane. Au pensii si salarii nesimtite. Rusine. Tara este praduit si in haos, iar SRI doarme in papuci. Sunteti zero barat.
1
0
Tradatorilor! Veti putrezi cu totii in puscarie cand se vor trezi romanii.
3
0
Daca mai vreti voturi nu mai aprobati in Parlament prelungirea starii de urgenta. Aceasta e doar un pretext care acopera ilegalitati fara numar, taieri de venituri si amenzi acordate fara numar pt a aduce bani la buget in vederea organizarii alegerilor locale si parlamentare. Se comit abuzuri inimaginabile sub umbrela starii de urgenta care e afacerea secolului pentru acesti nenorociti de PNL-isti. Nu-i intereseaza sanatatea noastra.S-ar bucura daca am crapa cat mai multi si nu ar mai avea cui plati pensii si salarii.Opritii acum pana nu se alege praful de tot.Altfel va fi vai de capul nostru.
4
0
Pai Iohanis si Orban tb. sa se revanseze pt. votul diasporenilor. Si mai sant alegeri si anul asta. Pai 1 milion de voturi e de colea. Nu diasporenii i-au facut presedinti pe Basescu cu voturi la 10 secunde si pe Iohanis. Voturile primeaza , nu legea.
5
0
sa-ti spun eu, stai in casa pentru ca guvernul si presedintele tau se ocupau de alegeri anticipate in loc sa se ocupe de achizitionarea mastilor si combinezoanelor de protecie. Daca aveai alea acum iti spun eu ca puteai sa iesi din casa. Referitor la astia care pleaca, e treaba lor si a guvernului, treaba noastra e sa nu le mai platim spitalizarea daca se vor intoarce bolnavi din focarele unde se duc!
3
0
Zau? Nu permite legea? Nu puteti da oug? Pt a anula drepturile omului ati gasit rpd solutie. Dar pt a inchide granitele, macar pt straini, nu! Sau pt a interzice exportul de lemn, nu! Sau pt a baga direct la puscarie pe cei care nu respecta izolarea, carantina,nu!
5
0
@Magda, tie ti se pare ca libera circulatie nu e oprita cumva ? Dar de ce stam in case si iesim doar cu declaratie si chiar si atunci cu inima stransa ca nu ai de unde sa stii ca nu vei lua amenda daca dai peste vreun organ caruia nu-i place ca ai completat declaratia cu creion chimic si nu cu pix cu gel ?
5
2
u poti opri libera circulatie, dar trebuie facuta organizat respectind regulile cum le respectam cu totiii . iar cind se vor intoarce sa si plateasca din baniii lor CARANTINAREA ,asa e corect !
3
5
hei sica mandolina laba trista, de 30 de ani bati holurile parlamentului dar habar n-ai cum sa administrezi nimic.
9
1
lasati politica oricum nu vi se vor mai mari pensiile e groasa PUNCT
4
7
Somerul ajuns premier, Sica mandolina asculta ordinele sasului hot de case noi murim de fosme in case dar diasporezii votanti pot pleca oriunde oricand. Doar diaspora contraza! Noi astia din tara suntem second hand
11
2
Dupa Cluj v-ati trezit si ati venit cu ordonanta 8 aproape de miezul noptii in data de 9 si ati plasat motanul la Ministerul transporturilor, dar cam tarziu pentru ca deja oamenii a doua zi trebuiau sa fie imbarcati si nu trecusera 48 de ore ca ordonanta sa intre in vigoare si normal ca s- a creat o nebunie pe aeroportul din Iasi.Erau oameni pe drum din multe zone, Moldova, Ardeal care au fost debusolati:se pleaca, nu se mai pleaca,iar se pleaca.Poate nici nu stiau de ordonanta oamenii.Premierul a fost deranjat de termenul folosit:nebunie , dar rimeaza cu pandemie.
8
1
Cica legea nu interzice oamenilor sa plece la munca. Care lege bai marioneta? Legea trebuia sa garanteze un loc de munca in tara fiecarui roman apt de munca.
13
1
Pishatul asta alogen si handicapatul de sas dulap gandesc pentru economia Germaniei. Voi chiar nu intelegeti ca Johanis este un presedinte marioneta? Nu avem voie la biaerica dar avem voie sa ne imbulzim ca sa plecam in Germanea.
13
3
Bai sica, da tu niste ordine sa faca ministri niste reguli ca sa akungem si noi la munca in siguranta. Tu ne ai bagat in casa, ne trimiti in somaj tehnic si te miri ca se bulucesc oamenii pe aeroporturi...de foame...zi metsi ca au fost pe aeroport ca de foame nu stii unde mai ajunge lumea...stam in casa cat vrei tu si bronzatul de la cotroceni, dar sa ne trimiti de mancare ci cei care ne verifica daca stam in casa...ce zici, te pui pe treaba?
11
3
cand tu anunti cu surle si trambite, taieri de salarii, falimente, austeritate, crize si alte chestii din astea, normal ca omul pleaca sa munceasca pe bani multi unde vede cu ochii!
23
4
Le dati voi de mancare romanilor ?
28
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218