REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ludovic Orban: 'Nu are nici o bază decizia CCR, PSD-ALDE au o obsesie: amnistia şi graţierea'

Ludovic Orban: 'Nu are nici o bază decizia CCR, PSD-ALDE au o obsesie: amnistia şi graţierea'

Replica API 23 ianuarie 2019 | 02:28 517

Ludovic Orban a declarat, luni, că o eventuală ordonanță de urgență pe protocoale ar fi neconstituțională, neavând nicio bază în decizia Curții Constituționale. Președintele PNL a precizat că cei din coaliție vor să ajungă la amnistie și grațiere în acest mod, potrivit mediafax.

„Nu are nici o bază decizia CCR, PSD-ALDE au o obsesie: amnistia şi graţierea. Neavând posibilitatea sau curajul să emită un astfel de act cu normativ, încearcă să ajungă la acelaşi rezultat, respectiv de amnistie şi graţiere, pe toate subterfugiile posibile. Să ne aducem aminte că din 2013 PSD a încercat să adopte legea amnistiei şi graţierii şi doar datorită poziţiei Partidului Naţional Liberal această lege nu a fost adoptată şi nici până astăzi nu este adoptată tot datorită opoziţiei preşedintelui Iohannis şi a Partidului Naţional Liberal.

Sigur că ne este foarte dificil să influenţăm deciziile la nivelul Curţii Constituţionale şi au generat nenumărate conflicte false între autorităţi pentru a obţine decizii ale Curţii Constituţionale care să le creeze diferite avantaje celor care sunt în procese şi urmează să fie condamnaţi şi, de asemnea, celor care au fost condamnaţi definitiv. Să vii acum să spui că dai ordonanţă de urgenţă ca să-i repui în termnen pe cei care au fost condamnaţi mi se parte profund neconstituţional şi nu are nicio bază în decizia CCR”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței BEX al PNL, care a avut loc luni la Parlament.

Liderul PNL a afirmat, referitor la motivația CCR privind conflictul dintre Ministerul Public și Parlament, că de cele mai multe ori „diavolul se ascunde în detalii”.

„Sigur nu am văzut încă motivaţia şi de multe ori diavolul se ascunde în detalii (...) Dar, în conformitate cu decizia, nu existî niciun fel de temei pentru emiterea unei astfle de ordonanţe de urgenţă, iar cei care au fost condamnaţi să-şi ispăşească pedeapsa”, a conchis Orban.

Întrebat de ordonanța anunțată privind completurile de cinci judecători, Ludovic Orban a afirmat: „E tot o formă de amnistie şi graşţiere de a permite celor care au fost condamnaţi păentru infracţiuni, în special de corupţie sau similare, pentru a-i face scăpaţi”.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunța duminică faptul că ministerul a pregătit o ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite. Acesta a mai spus că cel mai probabil varianta ordonanței va fi aleasă și în cazul doarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public și SRI, dar în acest caz așteaptă motivarea Curții Constituționale.

CCR a admis, în 16 ianuarie, sesizarea Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict între Parlament și Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.

Curtea Constituțională a anunțat că parchetele și instanțele judecătorești sunt cele care vor stabili dacă s-a încălcat legea prin depășirea competențelor, în cazul dosarelor care au la bază acte efectuate în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public și SRI.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
replica interzice iar iau revin, mi se pare corectca adevarurile sa fie admise- sluga si presul dorneanu a puscariasului draknea nu-si va permite sa-si supere dictatorul- isi bate joc de popor- Da , sper sa intre cu totii in puscarie si acolo sa re ramana oasele- iadul nu-i v-a accepta. Au distrus ANI iar CCR se autodistruge
8
0
Pe langa ce avem noi acum la conducere, Orban este painea lui Dumnezeu! Cu ciordache, codrin stefanescu, olguta vasilescu sau radulescu mitraliera condusi de docila lu DRACnea veorica, cu astia ne scoate UE afara si murim toti de foame ca a distrus PSD-ul toata tara, toata economia..un sa se-ntoarca romanii de-afara, slugi la saracii PSD-eii bogati? SHEET.
7
0
Cel mai grav e cand critica un analfabet politic cum e Ludovik. Acum e si mare jurist. O mare pierdere pentru pnl mentinerea lui ca sef.
2
8
Orban un neica nimeni mancator de ......... vai de capul lui de necajit.
3
7
o fi fost beat cin a afirmat asa ceva ce cauta asta in politica
6
7
se va redeschide dosarul tau , dar la inteligenta ta nu intelegi acest lucru . La puscarie , orbane !
7
7
Am sa votez ciuma rosie,,nu fac schimb de penali ,,hoti liberali nu sunt mai buni e cat hoti psd
8
13
Nu am halit niciodata psd,dar pe scapariciul asta de Orban il detest...este o nulitate din toate pdv.
13
8
Hai ca se poate !
14
5
DREPTATE PANA LA CAPAT.
7
13

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920