REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ludovic Orban, plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă. Premierul este acuzat de "înaltă trădare"

Ludovic Orban, plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă. Premierul este acuzat de "înaltă trădare"

Replica API 18 mai 2018 | 00:56 326

Liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă, premierul fiind acuzat de "înaltă trădare", potrivit România TV. În plângere apar referiri şi la liderul PSD Liviu Dragnea. Ministerul Public nu a anunţat nimi oficial în legătură cu această plângere.

Plângerea pe numele Vioricăi Dăncilă a fost depusă la Parchetul General. Potrivit România TV motivele plângerii penale ar fi: înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Potrivit sursei citate, plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Pe această temă, între Guvernul condus de Viorica Dăncilă şi preşedintele ţării, Klaus Iohannis, nu a existat un dialog. Dăncilă şi Liviu Dragnea, şeful PSD, au fost cei care au anunţat intenţia de a muta Ambasada României din Israel, stârnind o furtună între Palate.

Aflat la Iaşi, liderul PNL a refuzat să comenteze această plângere, anunţă România TV. Întrebat despre acest lucru, Liviu Dragnea a declarat: "Ce pot să comentez la prostia asta? Totuşi e Ziua Eroilor. Nu mă puneţi să vorbesc despre oameni care nu au nicio legătură cu eroii", a răspuns Liviu Dragnea, la Buzău.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, după ședința de luni a Biroului Permanent, că premierul Viorica Dăncilă a făcut „o scurtă informare” cu privire la vizita efectuată la Vatican și, în acest context, a lansat noi acuzații dure la adresa președintelui Klaus Iohannis. „Președintele Iohannis vrea să aibă control total și vrea să aibă exclusivitate pe tot ceea ce înseamnă contacte externe. Înțeleg că vrea să conducă și Guvernul, înțeleg că vrea să conducă și Parlamentul, numai că nu-l lasă Constituția”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a ținut să catalogheze atunci una din declarațiile șefului statului drept o "amenințare explicită” făcută „în stil mafiot”. „În legătură cu amenințarea explicită a președintelui Iohannis la adresa primului ministru, după părea noastră este făcută în stil mafiot, în sensul că ar face bine să facă ce i se spune, astfel de expresii și amenințări le-am văzut prin filme”, a susținut Dragnea.

"Atât timp cât domnul preşedinte recurge la ameninţări, orice e posibil. Eu sper să nu se întâmple acest lucru. Totuşi trăim într-o tară care trebuie să fie o democraţie. Bineînţeles, orice om îi e teamă de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la astfel de lucruri, pentru că eu cred în justiție și cred că toată lumea trebuie să credem în justiție. Dacă mergem pe acest considerent că fiecăruia poate să i se facă o plângere penală nu cred că este un lucru bun", a delarat atunci şi Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis a discutat, printre altele, şi despre o platformă de consultare cu privire la posibilitatea mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

“Guvernul a lansat o platformă de consultare, ne vom consulta şi vom vedea rezultatele care apar. Nu aveam de ce să stabilesc cu domnul preşedinte aceste consultări, i-am spus domnului preşedinte că vrem să consultăm toate instituţiile. De asemenea, să vedem ce avantaje din punct de vedere economic, politic. Ne vom consulta cu ministerele, deci după ce vom încheia aceste consultări, le vom face publice”, a precizat Dăncilă la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă Preşedinţia se numără printre instituţiile consultate, premierul a spus că da. “Am solicitat prezenţa Administraţiei Prezidenţiale chiar de la primele consultări”, a precizat Dăncilă.

Sursa: Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un NEPUTINCIOS care sta sluga la stapan!
1
0
Esti un cretin indoctrinat, un sugar la stromeleagul lui Ciolannis-sase-case. O jigodie pe care ma-ta a scos-o prin orificiul anal in plina criza de hemoroizi...Pacat ca ne consumi din oxigen!
1
0
Foarte correct! De unde pana unde s-au trezit dracnea si docila sa faca politica externa sa vorbeasca in locul presedintelui sa incheie ei acte si tratate...sa schimbe nimicnicii astia ambasade si ce drak le mai trece prin cap! Bravo la Orban, asa se face!
1
5
va rog urgent duceti-l pe orban asta la medic psiholog ca pentru el osa platesc mai mult rata la banca osa te mai aleaga mata la urmatoarele alegeri ai creiat instabilitate om destept ce esi
5
2
este o tradare involuntara tinand cont de cat de proasta este w prepeleac,tradatorul cu rang de spanzuratoare este vampirul dracnea
4
4
Ce gusa de pelican are baba viorica
6
6
Analfabeta
10
8
cititi cu atentie declaratiile Dancilei sa vedeti cat e de agramata...
12
8
Ludovic Orban este cunoscu ca fiind catelul lui Johannis a inceput sa latre dar inca nu a supt osul asa cum ii place lui.
13
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614