REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ludovic Orban, reacţie la scrisoarea premierului către CE: Viorica Dăncilă trebuie să plece

Ludovic Orban, reacţie la scrisoarea premierului către CE: Viorica Dăncilă trebuie să plece

Replica API 18 august 2018 | 02:57 368

Ludovic Orban, preşedintele PNL, consideră că scrisoarea premierului Viorica Dăncilă către Comisia Europeană, care nu a fost făcută publică de Guvern, confirmă încă o dată că puterea politică de la Bucureşti este ruptă de realitate şi acţionează cu rea-credinţă, întrucât încearcă să prezinte o versiune vădit falsă asupra evenimentelor recente. Ludovic Orban spune că Viorica Dăncilă trebuie să plece.

”Este halucinant modul în care premierul Viorica Dăncilă îşi permite să mintă într-o corespondenţă oficială, transmisă la Bruxelles, cu privire la situaţia din România, şi este cu atât mai grav faptul că păpuşarii Vioricăi Dăncilă cred că pot dezinforma în acest mod oficialii europeni. Scrisoarea premierului, care nu a fost făcută publică de Guvern, nu face decât să confirme o dată în plus faptul că puterea politică de la Bucureşti este ruptă de realitate şi acţionează cu rea-credinţă, întrucât încearcă să prezinte o versiune vădit falsă asupra evenimentelor recente”, afirmă preşedintele PNL, potrivit News.ro.

Ludovic Orban menţionează că întreaga media europeană a relatat ”abuzurile forţelor de ordine şi intervenţia total disproporţionată împotriva manifestanţilor paşnici”, iar ”alegaţiile din scrisoarea premierului trădează culpa în care se află, prin încercarea disperată de a acredita o teză recurentă alimentată de PSD cu ajutorul propagandei”.

Liderul PNL subliniază că desfăşurarea unor manifestaţii politice antiguvernamentale nu echivalează sub nicio formă cu o „lovitură de stat”, iar continuarea unor manifestaţii paşnice de acest tip nu presupune ceva ilegitim.

”Doar un lider politic cu mentalitate autoritară, precum Liviu Dragnea, poate considera contrariul. Regimul constituţional românesc oferă doar două posibilităţi de înlăturare a unui Guvern, prin demisia premierului sau prin retragerea încrederii de către o majoritate parlamentară. Or, protestele antiguvernamentale pot doar influenţa decidenţii politici să opteze pentru o cale sau alta, existând şi varianta actualului Guvern de a se face că nu aude vocea cetăţenilor. În acelaşi timp, dreptul la protest paşnic este garantat de Constituţie şi orice încercare de a-l îngrădi de către o putere vizată de respectivul protest reprezintă un act abuziv cu tendinţe dictatoriale. Aşadar, în urma represiunii din 10 august, orice apel faţă de protestatarii paşnici de a nu se lăsa intimidaţi şi de a nu-şi cenzura convingerile este pe deplin legitim”, mai afirmă Ludovic Orban.

Preşedintele PNL îi cere demisia Vioricăi Dăncilă.

”Bineînţeles că Viorica Dăncilă este incapabilă să înţeleagă conceptele democratice, de vreme ce abia înţelege ceea ce i se pune în faţă să citească. Incultura politică de care premierul dă dovadă atentează grav la interesele României şi la democraţia de care, încă, se bucură cetăţenii acestei ţări. Modul în care îşi permite să mintă cu neruşinare în documente oficiale arată o dată în plus că această marionetă, executantă a unor ordine antidemocratice, trebuie să plece”, încheie Orban.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis pe 13 august, imediat după ce a revenit din concediu, o scrisoare prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în legătură cu protestul încheiat cu violenţe de pe 10 august. În scrisoarea publicată în premieră de jurnalistul Ovidiu Vanghele de la Centrul de Investigaţii Media şi confirmată de Comisia Europeană se arată că sunt încercări de înlăturare violentă a guvernului legitim, că forţele de ordine au acţionat legal pe 10 august şi că preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la continuarea protestelor.

romaniatv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne sugi la dna pula pe toti poatatii psd impreuna cu ultimile dejectii ale societatij horban si klaus...muie multa celor enuntati anterior
0
3
Muie PNL, muie tie Sica mandolina !
6
4
mai Orbanel,nicio noua plangere pentru Viorica ,esti dus cu caputu,probabil din cauza canelii ce ti-o dai pe par si care iti obtureaza neuronul din posesie Patetic!Si conform noii opinii politice Muie PNL !Muie ORBAN!
6
3
Vasilica reprezinta tot ce are mai bun PSD ul. Lasati femeia sa si faca treaba inca 2 ani. Altfel ar fi imposibil pentru romani sa inteleaga cine este PSD.
5
5
Eu o sustin pe duamna veorica vasilica. Dansa spune adevarul si numai adevarul. Cei care nu o iubiti sunteti dusmanii poporului.
6
3
Lasa ne, lasa ne, lasa ne! Nici Veorica, dar nici voi sau USR ul mai, incapabililor ce sunteti cu totii!
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218