REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ludovic Orban: România are perspective de revenire economică foarte bune

Ludovic Orban: România are perspective de revenire economică foarte bune

Replica API 14 septembrie 2020 | 21:17 1395

Premierul Ludovic Orban susţine că România are perspective de revenire economică "foarte bune" şi nu a fost retrogradată de agenţiile de rating în perioada crizei economice generate de coronavirus, datorită "credibilităţii guvernului".

Ludovic Orban

"Economia României este printre economiile care au dovedit cea mai multă rezilienţă. Suntem pe locul trei pe plan european, în fruntea clasamentului, ca şi contracţie economică. Doar două ţări sunt cu o contracţie mai mică decât România în primul semestru. Noi avem o contracţie de 3,9. În ceea ce priveşte deficitele, şi în privinţa deficitelor România este printre ţările care au avut cea mai mică creştere a deficitului bugetar. (...) România nu a fost retrogradată de agenţiile de rating din cauza credibilităţii guvernului pe care îl conduc şi a faptului că le-am asumat angajamente de echilibru în ceea ce priveşte menţinerea echilibrelor economice şi controlul asupra deficitului şi asupra cheltuielilor publice, iar România are perspective de revenire economică foarte bune", a afirmat Orban, scrie Agerpres.

Şeful Executivului a subliniat, de asemenea, că, în ciuda crizei internaţionale provocată de COVID-19, România a înregistrat atât o creştere a numărului de salariaţi, cât o majorare a salariului mediu net.

"Din punct de vedere al locurilor de muncă, la 1 septembrie aveam cu peste 2.000 de angajaţi cu contract de muncă mai mulţi decât la 1 ianuarie, înainte de criza economică provocată de pandemie. Salariul mediu net în România, în iunie, a fost cu 5% mai mare decât salariul mediu net din iunie 2019, când nu era pic de criză. Salariul mediu net a crescut şi în luna iulie, cu 74 de lei, în raport cu luna iunie a anului 2020, la ora actuală înregistrând o creştere cu aproape 8% comparativ cu iulie 2019. Şi împrumuturile pe care le-am luat, le-am luat mult mai ieftin decât împrumuturile care au fost luate de guvernarea PSD, cu o singură excepţie, februarie, când PSD a depus moţiunea de cenzură şi a dat jos guvernul şi asta a avut un efect negativ asupra pieţelor", a adăugat primul-ministru.

Ludovic Orban, care este şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal, a fost prezent la Râmnicu Vâlcea la prezentarea proiectului "Parc Industrial" de către candidatul PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Serios,perspectivele de revenire ar fi daca romanii ar constientiza ca e cazul sa iasa in fata,sa ceara sa fie condusi numai si numai de personalitati,nu de personaje. Daca este pus un ministru idiot,chiar validat de presedinte,poporul trebuie sa demonstreze masiv,sa ceara revizuirea deciziei,pentru ca de fapt totul se repercuteaza asupra lui,a poporului. Ce daca cica legea zice ca se schimbamacazul dupa nu stiu cate zile si luni? Pai noi,poporul suferim,deci legea e idioata si la dracu' cu ea! Cu un popor slugarnic,las,mioritic,balegos,e normal ca toti ticalosii sa fie stabi.
2
0
De ce restrictionati comentariil cu Mircea Dobre? Replica, un ziar???? Sa spuna Dobre Mircea ce a facut pt. Constanta cat a fost la PSD? Doar afaceri de familie! Vezi cornul si laptele, Dobre si Fiii, o afacere de familie. in interes pt. famila Dobre,.NIMIC PENTRU CONSTANTENI! TRIST!!!
4
0
Romania totdeauna a avut perspective,necazul e clasa politica care fura aceste sanse pt interese proprii..
5
0
unde dreacu ma, ca astia deja au luat legatura cu FMI-ul pentru imprumut, o mai scalda pana la alegerile din decembrie unde prostimea si serviciile le vor da puterea totala. Sa vezi dupa aia conditiile puse de FMI pentru acordarea imprumutului si binenteles ca de vina va fi cine credeti? Peee Seeee Deeee!!!
7
0
sa ne spuna si noua aia prosti, de unde????din taierea alocatiilor si a pensilor???care erau LEGE semnata de presedinte si publicata in Monitorul Oficial!!!!Pai oameni buni, de ce sa mai respectam atunci si Constitutia, daca depinde de ....buget...
6
0
Oamenii astia sunt din alt film jur
8
0
coruptiaucide
7
0
Cu tine, cu ceilalti membri ai Guvernului si astia pe care vrei sa ni i bagi pe gat, pe plan local, ca Vergil Chichitac sau Lupu, intr un an ne veti sterge de pe harta lumii!
12
1
Am avut o scadere mai mica pentru ca celelalte tari se bazau mult pe turism, la noi e inexistent aproape. Vai de noi din iarna incolo cu asemenea incompetenti.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614