REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

LUDOVIC ORBAN: S-ar putea REDESCHIDE o parte a RESTAURANTELOR

LUDOVIC ORBAN: S-ar putea REDESCHIDE o parte a RESTAURANTELOR

Replica API 7 august 2020 | 00:00 1533

Ludovic Orban, premierul României, a declarat, joi, 6 august, că restaurantele vor putea fi redeschise curând, în mod etapizat. Prim-ministrul este de părere că majoritatea patronilor HoReCa respectă măsurile impuse, dar și că există câteva excepții. De asemenea, Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a precizat că nu există argumente științifice care să arate că turismul favorizează creșterea infectărilor.

„Ne-am dori să putem să deschidem restaurantele. În discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții mediului de afaceri le-am spus că trebuie să avem un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit și garanția unei cooperări din partea tuturor patronilor în respectarea regulilor de protecție sanitară. Haideți să fim cinstiți, 80-85% dintre ei respectă regulile, dar avem încă un procent de oameni care nu respectă regulile și care nu sunt implicați și nici nu-și doresc să asigure respectarea regulilor”, a declarat Ludovic Orban, prim-ministrul României.

Redeschiderea restaurantelor ar putea fi făcută în etape

Ludovic Orban a anunțat că discuțiile cu reprezentanții HoReCa vor vor continua și că primele restaurante care ar putea fi redeschise ar fi cele din hoteluri. „Continuăm discuțiile. Eu înțeleg situația foarte dificilă și chiar îmi doresc o deschidere cât mai rapidă, dar să fie făcută în niște condiții care să nu crescă riscul epidemiologic datorită deschiderii restaurantelor în spații închise. Chiar e posibil în două etape, întâi să deschidem restaurantele aferente hotelurilor și ulterior celelalte restaurante”, a mai adăugat premierul Orban.

De asemenea, în cadrul unui eveniment organizat de Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), omul de afaceri Dragoș Anastasiu l-a întrebat pe Horațiu Moldovan, reprezentantul Ministerului Sănătăţii, dacă există studii care să indice faptul că reluarea activităţilor turistice a provocat creşterea numărului de infectări cu Covid-19.

Nu există studii care să lege creșterea infectărilor de turism

„Nu există studii care să arate, în mod cert, că explozia sau creşterea numărului de infectări vine din zona industriei noastre, din restaurante sau de pe plajă sau din altă parte. Nu ştim exact unde s-a întâmplat ceva ce a condus la creşterea numărului de infectări. Puteţi să-mi confirmaţi că nu avem astfel de studii?”, a fost întrebarea adresată de Dragoş Anastasiu pe secretarul de stat, adăugând că România este singura țară din Europa care este fruntașă la numărul de infectări deși are restaurantele închise.

Horaţiu Moldovan a răspuns că: „Într-adevăr, nu există argumente ştiinţifice care să susţină că problema apare dintr-o zonă specifică, cum ar fi industria turismului şi industria hotelieră.".

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Testarile in masa si izolarea celor infectati,la domiciliile lor. Asta si deschiderea restaurantelor si altor locuri de distractie,la fel cum se face in tari civilizate. Nu e mare lucru,insa cei sprijiniti puternic de romani prin votul lor sunt prea mandri si orgoliosi,nu vor sa renunte la ideile lor dobitoace . OK,hai sa-i mai alegem,sa-i aplaudam,caci doar noi i-am ales si pana acum! Ce mult ne place sa ramanem o tara medievala,cu stat antiromanesc,plin de mafioti si alte imputiciuni de sus pana jos ! Vreti la restaurant? Si ce daca? Orban bea de rupe si fumeaza la munca,in birou,voi nu?
2
0
Pffff....Ati uitat sa.l intrebati pe CRINU DANU ce parere are....
0
0
deschideti restaurantele cum pe plaja sant uni linga altii nu stiu dc in restaurante nu e voie , orcum virusul va fi ca gripa lasati activitatile sa se desfasoare ca oamenii o sa o ia razna
2
2
Va deschide in primul rand doar Bardezi, pe unde isi face el veacul
0
2
carciumile inainte de alegeri. Daca toata vara nu s-a putut iar acum, asa cum zic ei, infectarile sunt in crestere, dar subit se poate, concluzia logica este ca o fac strict pentru a justifica ca alegerile pot fi organizate.
6
2
poate anul acesta poate anul viitor sau chiar peste doi ani cine stie orice ar putea fi posibil luam in calcul toate scenariile care ar putea fi posibile ... totusi nu va ingrijorati mancarea nu pleaca nicaieri horecistii o tin la pastrare de mult timp si o veti servi proaspata proaspata ca la mama acasa
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369