REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ludovic ORBAN și Ministrul CIUCĂ în vizită de lucru la CONSTANȚA, alături de CHIȚAC

Ludovic ORBAN și Ministrul CIUCĂ în vizită de lucru la CONSTANȚA, alături de CHIȚAC

Replica API 19 noiembrie 2020 | 20:48 6585

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor fi prezenți joi, 19 noiembrie, la exercițiul comun româno-american RAPID FALCON, care se va desfășura în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „Gl.bg. Ion Bungescu” de la Capu Midia. Totodată, prezent la eveniment va fi și premierul României, Ludovic Orban.

La exercițiu participă peste 130 militari români și americani cu 30 de mijloace tehnice, printre care se numără două sisteme mobile de artilerie - HIMARS din cadrul Brigăzii 41 Artilerie Terestră americane dislocată în garnizoana Grafenwoehr din Germania, și trei lansatoare multiple de rachete – LAROM din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani.

Activitatea are ca scop dezvoltarea și consolidarea cooperării militare dintre Forțele Terestre ale României și cele ale Statelor Unite ale Americii, și reprezintă o oportunitate de dezvoltare a parteneriatului dintre cele două mari unități de artilerie în perspectiva dotării structurilor Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” cu echipamente HIMARS, începând cu anul 2021.

RAPID FALCON este un exercițiu cu termen scurt de notificare, ce presupune deplasarea rapidă în teren, executarea tragerii și defluirea personalului și tehnicii în cazărmile de dislocare la pace și se va desfășura, succesiv, în două locuri, în intervalul orar 12.30-19.30. Astfel, în Baza 57 Aeriană, începând cu ora 13.30, va avea loc sosirea echipamentelor și vor fi organizate declarații oficiale, iar în Poligonul Capu Midia, începând cu ora 15.30, vor avea loc tragerile cu sistemele de artilerie.

Exercițiul va fi organizat cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus impuse de autorități la nivel central și local.

Update:

La evenimentul organizat la Aeroportul Mihail Kogălniceanu au fost prezenți primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, presedintele Consiliului Județean, Mihai Lupu și Bogdan Huțucă.

"Multe sunt urgenţele care trebuie rezolvate. Apărarea şi securitatea naţională reprezintă pentru guvernul pe care îl conduc o prioritate majoră. Vom asigura predictibilitatea şi stabilitatea finanţării, astfel încât investiţiile în sistemele Patriot, în transportoarele blindate, în aeronavele de luptă şi multe altele să fie preluate în condiţii de maximă eficienţă. Aceste investiţii în apărare se fac pentru securitatea României şi a cetăţenilor săi. Militarii noştri au nevoie de echipamente moderne şi de condiţii de instruire corespunzătoare", a declarat Ludovic Orban.

"Populația fiecărei țări a Uniunii Europene va primi vaccinul iar distribuția se va face în mai multe etape în funcție de capacitatea de a produce cantitățile contractate. Din ceea ce știm noi este un contract semnat pentru 200 de milioane de doze de vaccin și cu 100 de milioane în rezervă. Pe măsură ce cantitățile sunt produsele vor fi livrate către statele membre ale Uniunii Europene. Totul va fi în conformitate cu ponderea pe care o are din punct de vedere al populației fiecare țară europeană. Prioritizarea vaccinării se va face în funcție de cantitățile care vor veni și de ritmul în care vor intra aceste cantități. Prioritatea numărul unu este constituită din toți cei care fac parte din sistemul medical, care se lupta cu virusul. De asemenea următoarea prioritate o constituie persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, persoanele care pot să dezvolte forme severe, persoane cu boli asociate. Următoarea prioritate o reprezintă cei care sunt în sectoare strategice ale vieții sociale, sectoare critice", a mai precizat premierul Ludovic Orban.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia pro PSD mai putin educati si care vorbiti urat. Probabil ca ati uitat asa ca m-am gandit sa va improspatez memoria. Deci in 2018 de Referendumul pentru familia traditionala s-a ales praful, desi s-a intins pe 2 zile. La Europarlamentarele din 2019 PSD a iesit zdruncinat rau. La prezidentiale Iohannis a spulberat-o pe eminenta cenusie, Dancila. La "locale " se stie rezultatul. Deci asta este trendul. Trend care se va mentine si pe 6 decembrie. Eu zic sa nu va enervati si sa va pastrati injuraturile pentru alegerile din 2024. Hai ca nu mai e mult. Ati vazut ce repede trece timpul.
1
2
o liota de comentatori PSD-ei opariti ca nu au mai ramas la butoane sa jefuiasca tara, judetul si municipiul Constantaa
1
3
Vedeti fratilor ce ati votat? SHYKA MANDOLINA BETIVANUL DANSATOR si KWJ KAP DE KAP CI LIMBA DE VACA PeNeLePRELE Kakamash pa ele DIAREE si BORATURA
5
2
Astia inchid orasul si amiralul de uscat care nu a vazut nici o batalie navala decat la televizor face parada cu betivul dansator.Amiralul fara flota mai ia si pensie speciala de erou fara sa fi facut nimic.
11
2
Singurul care are tangente este chitac . Ce cauta acolo ospatarul lupu si lautarul sica? Nu aveau om sa puna in pahare si sa le cante ceva?
5
7
PeSeDe..........
4
1
Asa de prostalai sunteti ca veti pierde toti banii furati. La munca de jos cu voi incompetentilor. Macar un borfas face o combinatie ceva. Voi stateati ca putorile si furati din pix ascunsi dupa lege ca javrele
3
4
Din nefericire. Chitac si oamenii lui sunt altceva decat partid politic. Altceva mult mai bun. Cu totul diferit de care alegorice si mascarada. Cateii latra, ursul trece.
4
10
Va mai aduceti aminte cand a zis Chitac ce a facut Hutuca? Ca PNL e un partid de clan? Toti niste mincinosi.. numai jocuri politice in orasul asta..
10
1
ca nu ai murit de fata cu tot acolo Orbane. Chiar imi pare. Muie PNL
9
2
Bravo Armata Romana. Muye muye psd Draq de zdrente si secaturi
4
11
CHITAC nu mai e primar la Constanta
8
4
Ati venit sa carantinati orasul Constanta unde aveti primar PNL -ist ! Faceti studii pe cetatenii Constantei ... deveniti cobaii vostri ! Lasa ca pe 6 decembrie stim noi cu cine NU VOM MAI VOTA !!!! HUOOOOO CRIMINALILOR !!!
24
6
Pe str alba Iulia au cazut 2 obuze trimite n pl mea sa repare ce a stricat raja
12
2
dar de ce mereu rusu se supara si mereu ne impusca?! Altceva nu stie sa faca?!
12
2
rusu si cu o basina va face istorie ...armata qizdii
11
6
Bai , tara arde , babele defileaza...!!
22
5
Vezi ca te injura astia mai jos. Aranjeaza-i pe toti!??
15
4
....si astia se plimba... altele-s problemele tarii...nu e timpul ptr a asista la jocuri de genul hotii si vardistii...asta e incompetenta ... atunci cand ti-e frica de problemele adevarate ale tarii...te ascunzi in maruntisuri, te faci ca lucrezi. Rusine!
30
4
Hahaha vizita de lucru la mahmuru nr 1 . Marsh fmm sun Masa ai scrumiera acolo
25
5
Pai acolo unde este distantarea? Sau militarii nu au cum sa se infescteze
18
5
ti a intrat in cap ca esiti iarasi si lasati oameni care te -a asteptat cu mecla in soare si pleci la Constanta esti o rusine deja a PNL
20
6
acest betivan notoriu
31
6
si orban isi piaptana firele vopsite
33
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218