REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ludovic Orban: Voiculescu face rău PNL şi PSD, să se ocupe de afaceri şi să lase USL în pace

Ludovic Orban: Voiculescu face rău PNL şi PSD, să se ocupe de afaceri şi să lase USL în pace

Replica API 31 august 2012 | 00:00 150

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat joi că Dan Voiculescu ar trebui să-şi vadă de afacerile lui deoarece "nu face altceva decât să facă rău" USL-ului şi a ţinut să precizeze, referitor la o nouă suspendare, că strategiile politice nu se fac la Antena 3.

"Dl Dan Voiculescu ar face foarte bine să se ocupe de afaceri şi să lase viaţa publică şi mai ales USL-ul în pace, pentru că nu face altceva decât să facă rău PNL şi PSD", a declarat Orban la Realitatea TV, întrebat ce părere are despre afirmaţiile lui Voiculescu privind oportunitatea declanşării unei noi suspendări a lui Traian Băsescu.

Liberalul a adăugat că strategiile politice majore nu se fac la Antena 3 ci de către oameni care ţin cu adevărat cont de interesul general. "Prefer să nu mai adâncesc acest subiect, a-ţi da cu părerea acum pe acest subiect (o nouă suspendare, n.red.) după părerea mea este contraproductiv, în general o strategie politică care izvorăşte din nişte raţiuni majore, din nişte obiective fundamentale, nu se face la Antena 3, nu se face la piaţă, nu se face nicăieri, ci se face de nişte oameni care cu adevărat ţin cont de interesul general", a precizat Orban. Deputatul PNL a menţionat însă că el ar vota oricând o nouă suspendare a lui Băsescu. "Eu aş vota oricând, în orice zi, pe orice fel de motivaţie, o nouă suspendare a lui Train Băsescu", a indicat el.

Dan Voiculescu a declarat joi, într-un interviu acordat Agerpress, că o nouă suspendare a lui Băsescu este "posibilă şi legitimă" şi că dacă s-ar recurge la acest lucru ar putea avea loc la sfârşitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, când vor fi şi alegerile.

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Greblă(PSD), a declarat joi că dacă Traian Băsescu va mai încălca Constituţia, Parlamentul are obligaţia să declanşeze suspendarea şi pentru a zecea oară dacă e cazul, iar USL aşteaptă să vadă dacă Băsescu va mai fi "preşedinte-jucător".

"Dacă în continuare va fi preşedinte-jucător, atunci Parlamentul va fi obligat să reacţioneze după o încălcare a Constituţiei. În USL nu s-a discutat (despre o nouă suspendare, n.red.), în rest nu pot să fac speculaţii, abia de ieri şi-a reluat atribuţiile, astfel încât nu putem vorbi că a încălcat deja grav prevederile Constituţiei. Să aşteptăm să vedem cum se va manifesta în această calitate de preşedinte, cum va înţelege să-şi îndeplinească atribuţiile demnităţii respective şi vom acţiona în funcţie de atitudinea preşedintelui Traian Băsescu. (...) Eu repet şi vă spun părerea mea, orice preşedinte al României care încalcă prevederie Constituţiei, Parlamentul este obligat să declanşeze procedura de suspendare, că o face pentru prima data, că o face pentru a cincea oară, că o face pentru a zecea oară, de fiecare dată Parlamentul, la încălcări ale Constituţiei făcute de preşedinte, are obligaţia să demareze procedura de suspendare, ea (suspendarea, n.red.) nu este facultativă", a declarat Greblă într-o la B1 TV.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218