REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Lui Dan Lucian i s-a făcut vânt din Bamboo

Lui Dan Lucian i s-a făcut vânt din Bamboo

Replica API 6 februarie 2012 | 00:00 310

Fostul director al Mamaia SA nu mai este în patronat

Fostul director al Mamaia SA nu mai este în patronat

Acuzat de furtul câtorva zeci de miliarde de lei vechi din banii societăţii de stat Mamaia SA, controversatul Lucian Victor Dan face ce face orice afacerist ce se ştie cu musca pe căciulă şi încearcă să mai dreagă ceva. Respectiv, se retrage din firmele pe care le-a făcut prospere, "muncind" din greu cu banii publici. Aşa se face că finul lui Bartolomeu Finis, o adevărată legendă a businessului underground din România, s-a retras din patronatul firmei care administrează probabil cel mai cunoscut club din România, Bamboo. Decizia a fost luată în septembrie 2011, culmea coincidenţei, chiar în luna în care "Replica" prezenta în exclusivitate jaful comis de Dan Lucian Victor la Mamaia SA. Ori, poate că decizia lui Dan Lucian a fost luată de asociaţii săi, care n-ar mai vedea în el decât... un "atârnător", relaţiile lui de altă dată fiind apuse (zic unii).

Potrivit Monitorului Oficial, partea a IV-a, nr. 3775 din 07.10.2011, fostul şef de la Mamaia SA şi-a cedat pe 05.09.2011 partea de 20% pe care o deţinea în SC Perfect Team Net SRL Bucureşti, firmă care controlează cluburile Bamboo din România. Beneficiarul tranzacţiei este Eduard Adrian Popescu, un anonim al businessului constănţean de 44 de ani, domiciliat în Bucureşti, dar născut în comuna constănţeană Râmnic. Anonim-anonim, dar Popescu deţine acum 70% din uriaşul business Bamboo, alături de altă figură extrem de controversată, celebrul italian Giosue Castellano, despre care presa centrală a scris în nenumărate rânduri că este nepotul singurei femei cap al Mafiei italiene. Scriptic, Lucian Victor Dan a primit pentru cele 20% din Bamboo "colosala" sumă de 80 (optzeci) de lei, în condiţiile în care se ştie că, în vremurile bune, o şampanie în Bamboo costa şi 25.000 de euro. În vârstă de doar 36 de ani, Lucian Victor Dan se bucură de o protecţie practic infailibilă, cel puţin până în acest moment, în ciuda efervescenţei fără precedent a procurorilor anticorupţie din ultimii ani. Astfel, pe lângă legătura de rudenie cu Bartolomeu Finis, despre care s-a spus că a fost intermediarul şi omul de casă în afacerile "bizare" ale fostului premier PSD Adrian Năstase, Dan este asociat şi cu Costin Marian Frâncu, celebrul aşa zis "securist al zăpezii", cel care deţine monopolul absolut al (tele)gondolelor din România. De asemenea, soţia sa, Mihaela Dana Dan, de 33 de ani, a fost ani buni în conducerea Satului Francez din Bucureşti, exact în perioada în care soţul său era şeful Mamaia SA şi derula afaceri cu administraţia bucureşteană, cercetate, chipurile, de DNA. Mai mult, ca "pedeapsă" pentru jaful patronat la Mamaia SA, unde a drenat, ca şef, sute de mii de euro către firma Perfetc Team Net aka Bamboo unde era, de asemenea, şef Dan a fost o perioadă, evident, tot şef, la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS).

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367