REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Lui Miron Cozma îi filează o lampă: cică i-au dispărut banii în timpul demolării de la Hotel Histria

Lui Miron Cozma îi filează o lampă: cică i-au dispărut banii în timpul demolării de la Hotel Histria

Replica API 29 decembrie 2011 | 00:00 173

"Uite, ouăle nu mi le-au luat"

"Uite, ouăle nu mi le-au luat"

Luceafărul Huilei, aşa cum este alintat fostul miner Miron Cozma, a "descins" la Constanţa, spre deliciul presei, care s-a întrecut în a-l stârni să facă declaraţii pe tema demolărilor de la Hotelul Histria din Mamaia. Facem precizarea că Miron Cozma nu s-a băgat în seamă chiar gratuit, în sensul că el este chiriaş al unei camere din Hotelul Histria. Ghinionul a făcut ca el să aibă un apartament la etajul patru, taman unul dintre etajele vizate de demolare. După ce l-a căinat pe George Bosânceanu, proprietarul construcţiei ilegale din Mamaia, Cozma a început să înşire obiectele care i-ar fi dispărut din camera de hotel: toate!, în afară de ouăle din frigider şi lumânărelele parfumate (asta fiindcă e un romantic cu soţia lui, după cum singur s-a confesat).

Venit la Constanţa imediat cum a aflat că autorităţile au intrat cu buldozerele în construcţia ilegală a lui George Bosânceanu, Miron Cozma s-a declarat revoltat, uimit, a ţipat la jandarmii aflaţi în perimetrul Hotelului Histria - "am legitimaţie de la Drepturile Omului!", iar apoi a început să discute cu presa. A repetat, cu răbdare, pentru fiecare jurnalist în parte - care cum ajungea la "eveniment" - ce se petrece: "un abuz!". "Dacă măsura e nelegală (n.r. - demolarea, demarată miercuri, dar care va continua şi zilele acestea până la desfiinţarea extinderilor pentru care nu există autorizaţie), indiferent de autorităţile care au dispus-o, îi dau în judecată", a spus Cozma. El a ameninţat că îi va cere ministrului Turismului, Elena Udrea, prin prefectul Claudiu Palaz, daune de 1 miliard de euro (!), pentru "violare de domiciuliu şi furt". Ajungem, aşadar, la partea "furtului", şi anume bunurile pe care Miron Cozma susţine că le-a avut, dar că nu le mai găseşte în apartament: două valize - una "burduşită" cu suma de 80 mii RON, manuscrise cu poezii care, dacă ar fi fost publicate, i-ar fi adus mii şi mii de euro, şi un inel primit cadou. "Inelul a aparţinut lui Alexandru Ioan Cuza", a precizat Cozma, iar amuzamentul a continuat; Luceafărul Huilei a prezentat şi restul "dezastrului" de la demolare: "Mi-au dărâmat florile, aici aveam altarul... lumânările parfumate, scoici, că eu sunt romantic cu soţia mea... Uite, ouăle (din frigider-n.r.) nu mi le-au luat. Eu obişnuiesc să îmi fierb două ouă dimineaţa, ouăle sunt sănătoase", povestea Cozma, moment în care un jurnalist s-a "extaziat" în faţa băii apartamentului: "Probabil petreceaţi mult timp aici...". Ca dovadă că Luceafărul nu mai scapără de mult cu toate ledurile (sau lămpile), răspunsul a întârziat să vină, posibil pentru că Miron Cozma povestea cum a rămas el acum şi fără haine, "dulapurile sunt goale, am doar haina de pe mine... şi nevasta în maşină". Miron Cozma a mai precizat că a apelat la avocat pentru că vrea să tranşeze în instanţă disconfortul care i-a fost creat, mai mult, a solicitat Poliţia la faţa locului, pentru a lua "amprentele care sunt peste tot". Distracţia probabil că va continua, în acelaşi ritm, şi zilele următoare, nu doar pentru Miron Cozma, dar şi pentru George Bosânceanu, având în vedere că acesta controlează, pe lângă Histria, şi alte două hoteluri construite cu încălcarea legii.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mesajul meu este al meu.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102