REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Lukaşenko susţine că i-a cerut lui Putin mai multe tipuri de arme cu prilejul întâlnirii de la Soci

Lukaşenko susţine că i-a cerut lui Putin mai multe tipuri de arme cu prilejul întâlnirii de la Soci

Replica API 17 septembrie 2020 | 20:24 986

Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat miercuri că i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să-i aprovizioneze ţara cu mai multe tipuri de arme, relatează agenţia de ştiri de stat Belta, preluată de Reuters şi Agerpres.

Aleksandr Lukaşenko

În cadrul unei discuţii de miercuri cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, la Minsk, Lukaşenko a spus: "I-am cerut preşedintelui Rusiei mai multe noi tipuri de arme".

El nu a precizat ce tipuri de arme i-a solicitat omologului său rus.

"Putem menţine situaţia sub control nu numai în Belarus, ci şi de-a lungul frontierelor noastre", a adăugat Lukaşenko, potrivit Belta.

Rusia şi Belarus derulează în prezent exerciţii militare comune care se vor prelungi până spre sfârşitul lui septembrie. Lukaşenko a mai spus că cele două ţări ar trebui să aibă deruleze mai multe astfel de exerciţii militare.

Lukaşenko, care se confruntă cu proteste în masă pe plan intern după alegerile prezidenţiale despre care demonstranţii susţin că au fost fraudate, a mai spus că noul scrutin prezidenţial va fi organizat după ce ţara va adopta o nouă constituţie.

Comentariile sale au loc după o întâlnire între Vladimir Putin şi Aleksandr Lukaşenko în staţiunea Soci de la Marea Neagră, luni. Cu această ocazie, liderul de la Minsk a obţinut pentru ţara sa un împrumut de 1,5 miliarde de dolari

Ministerul Apărării din Belarus a comunicat marţi că nu exclude un răspuns în forţă la ameninţările militare pe care le resimte.

Ministerul a avertizat că la orice ameninţare se va răspunde în cadrul Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă, structură post-sovietică din care face parte şi Rusia. Conform sursei citate, mai multe ţări încearcă să deterioreze relaţiile dintre Belarus şi Rusia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lukasenko e bun alesul poporului ii omoara ca pe sobolani.Adevarat Partiot al Belarusiei.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367