REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Lumina Sfântă va veni pe mare, la Constanţa

Lumina Sfântă va veni pe mare, la Constanţa

Replica API 19 aprilie 2014 | 00:00 209

Arhiepiscopia împarte 5.000 de pachete cu Paşti

Arhiepiscopia împarte 5.000 de pachete cu Paşti

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, după care la Constanţa, când Înalt Prea Sfinţitul (IPS) Teodosie o va împărţi cetăţenilor în altarul de vară, de la Catedrala Arhiepiscopală. De asemenea, peste 5.000 de pachete cu Paşti au fost sfinţite şi vor fi împărţite credincioşilor.

"Sâmbătă, în jurul orei 19.00, pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti va sosi delegaţia Patriarhiei Române, care va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim. Pe aeroport va fi şi o delegaţie trimisă de la Arhiepiscopia Tomisului, care va aştepta Sfânta Lumină şi o va aduce la Arhiepiscopia Tomisului şi o va împărţi la toate protoieriile şi bisericile din judeţul Constanţa. În jurul orei 23.20, Înalt Prea Sfinţitul (IPS) Teodosie va aduce în procesiune Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazino. Slujba de Înviere, Canonul Învierii, va avea loc în partea sudică a Catedralei Arhiepiscopală, în altarul de vară. Credincioşii prezenţi în noaptea de Înviere la slujbă vor primi pacheţele cu Paşti. În sensul acesta, Înalt Prea Sfinţitul a sfinţit peste 5.000 de pachete pentru oameni", a declarat, pentru "Replica", Călin Gavrilaş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei. Lumina Sfântă va fi adusă la Constanţa cu un autoturism, prima oprire fiind la Cernavodă, după care Medgidia şi apoi municipiul Constanţa. Reamintim că, în seara zilei de sâmbătă, 19 aprilie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegaţie a Patriarhiei Române va aduce Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special. Delegaţia este formată din Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor (coordonator), şi Preacuviosul Părinte Arhimandrit Paisie Teodorescu, Consilier patriarhal. De la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu-Mare (cu escală în municipiul Cluj-Napoca) şi Timişoara pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din restul ţării.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367