REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Lungmetrajul georgian „Beginning“, marele triumfător al Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian 2020

Lungmetrajul georgian „Beginning“, marele triumfător al Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian 2020

Replica API 28 septembrie 2020 | 00:00 999

Filmul "Beginning", al realizatoarei georgiene Dea Kulumbegashvili, este marele triumfător al ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, fiind recompensat sâmbătă cu Scoica de Aur pentru cel mai bun film, alături de premiile pentru cea mai bună regie, cea mai bună actriţă şi cel mai bun scenariu, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Vreau să mulţumesc juriului pentru această zi fantastică. Acest lucru înseamnă enorm pentru mine, este o mare onoare", a spus realizatoarea în vârstă de 34 de ani, al cărei film este o dramă tulburătoare pe fondul fanatismului religios în Georgia sa natală. Filmul trebuia iniţial să fie prezentat la festivalul de la Cannes, care a fost însă anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

"Beginning" ("Dasatskisi", în georgiană) a câştigat cea mai înaltă distincţie în faţa filmelor considerate favorite în secţiunea oficială, printre care comedia daneză "Drunk", a regizorului Thomas Vinterberg, care a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, atribuit ex aequo celor patru actori din distribuţia masculină a filmului.

Artista georgiană Ia Sukhitashvili a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriţă, pe care nu l-a putut primi personal întrucât nu a putut fi prezentă la ceremonie din cauza restricţiilor de călătorie impuse în Spania în contextul pandemiei de coronavirus.

Filmul "Sin senas particulares", al realizatoarei mexicane Fernanda Valadez, ce abordează tema imigranţilor dispăruţi care încearcă să traverseze ilegal frontiera cu SUA, a obţinut premiul pentru cel mai bun film latino-american al anului.

Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian este cel mai important festival al cinematografiei hispanice.

Anul acesta, juriul a fost prezidat de regizorul italian Luca Guadagnino.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218