REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Lupta cu nămeţii: ambulanţierii constănţeni au preluat de la Feteşti un bărbat cu infarct

Lupta cu nămeţii: ambulanţierii constănţeni au preluat de la Feteşti un bărbat cu infarct

Replica API 15 februarie 2012 | 00:00 220

Cazuri dificile

Cazuri dificile

Noaptea de luni spre marţi s-a dovedit a fi una grea pentru ambulanţierii constănţeni. Telefoanele Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa au sunat fără încetare, alertând cadrele medicale. Cel mai dificil caz, aflat în atenţia cadrelor medicale, l-a reprezentat un pacient de 52 ani din Feteşti. Bărbatul urma să fie transferat la o unitate spitalicească din Bucureşti, însă din cauza codului portocaliu de viscol şi ninsori, acesta a fost redirecţionat spre Constanţa. Cu mare dificultate - aşa au reuşit medicii ambulanţieri să ajungă la pacientul din Feteşti. Ambulanţierii constănţeni spun că au dus o luptă istovitoare cu nămeţii.

"Luni, ora 22.30, s-a făcut o solicitare pentru un pacient cu infarct miocardic care era internat la Spitalul Orăşenesc Feteşti. Pacientul urma să fie transferat la un spital din Bucureşti pentru efectuarea trombolizei (metodă terapeutică ce constă în injectarea unei substanţe trombolitice, adică o substanţă capabilă să dizolve un cheag sangvin -n.r.). Cum drumurile spre Capitală au fost blocate din cauza ninsorii abundente, medicii Spitalului Orăşenesc Feteşti ne-au solicitat să transportăm pacientul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. A fost un caz cu totul deosebit. Noi nu intervenim niciodată în alt judeţ să aducem pacienţii pentru a fi trataţi la Constanţa. Însă, fiind vorba de un caz special, pacientul a fost internat la ora 03.00 pe Secţia de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean", a declarat, pentru Replica, dr. Ionuţ Cealera, directorul medical al Serviciului Judeţean Constanţa. O altă misiune dificilă cu care s-a confruntat Serviciul de Ambulanţă a constat în preluarea unui caz cu simptom febril, rămas înzăpezit între localităţile Cerchezu şi Viroaga. "Am avut o solicitare la Viroaga de Negru Vodă, la un adult de 21 de ani, cu simptom febril. Am trimis un echipaj medical de la substaţia din Negru Vodă, însă drumul între Cerchezu şi Viroaga a fost blocat din cauza zăpezii. Ambulanţa nemaiputând să înainteze, am fost nevoiţi să luăm legătura cu reprezentanţii de la Drumuri Judeţene pentru a însoţi echipajul medical cu un utilaj de deszăpezire", a declarat dr. Ionuţ Cealera.

Oamenii străzii, în continuare în atenţia medicilor

Pe lângă aceste solicitări, cazurile sociale sunt în continuare în atenţia ambulanţierilor constănţeni. Pentru evitarea unor decese prin hipotermie, un bărbat de 64 de ani, caz social, a fost transportat luni seara la Spitalul Municipal Mangalia. Tot în atenţia ambulanţierilor constănţeni s-a aflat şi un tânăr 20 ani, tot caz social, care a fost transportat la Spitalul Municipal Medgidia.

Alexandra VASILE, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367