REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

LUPTĂ cu SFÂRȘIT FERICIT pentru echipajul unei nave reținute în Portul Constanța!

LUPTĂ cu SFÂRȘIT FERICIT pentru echipajul unei nave reținute în Portul Constanța!

Replica API 11 martie 2019 | 01:17 332

Echipajul navei Beccaria, pavilion Panama, reținută în portul Constanța de la jumătatea lunii februarie, au părăsit orașul nostru cu zâmbete largi. În urma demersurilor făcute de inspectorul ITF Adrian Mihălcioiu, lider al Sindicatului Liber al Navigatorilor, membrii echipajului au primit salariile restante pe ultimele șase luni: 158.000 de dolari!

În ultima jumătate a lunii februarie a.c., două nave au fost reținute în Portul Constanța, de Port State Control, după ce membrii echipajelor au reclamat că nu armatorii nu au respectat prevederile MLC 2006 și nu și-au mai primit remunerațiile de luni buni. Pentru soluționarea problemelor semnalate a intervenit inspectorul ITF în România, Adrian Mihălcioiu – lider al Sindicatului Liber al Navigatorilor -, cu atât mai mult cu cât atât în cazul navei MV Huseyn Javid, pavilion Malta, cât și în cazul MV Beccaria, pavilion Panama, membrii echipajului sunt membri ai sindicatelor reprezentative din țările de origine.

Sâmbătă, 9 martie a.c., membrii echipajului de pe Beccaria, navă de transport animale, s-au îndreptat spre Odessa, după ce, cu sprijinul sindicaliștilor români, și-au primit integral salariile pe ultimele șase luni. Este vorba despre suma de 158.000 de dolari, după cum a precizat Adrian Mihălcioiu. „O altă saga ce are un final fericit. Mulțumim Port State Control și Autorității de Emigrare pentru sprijinul acordat”, a adăugat liderul sindical.

Reamintim că, săptămâna trecută, tot cu sprijinul inspectorului ITF, au fost obținute salariile și pentru cealaltă navă reținută în port, MV Huseyn Javid.

De menționat că alte două nave și-au anunțat intenția de a sosi în Portul Constanța pentru a solicita sprijinul sindicaliștilor și reprezentantului ITF, tot pentru că nu au primit de luni bune drepturile bănești.

F.B.

Sursă foto: Adrian Mihălcioiu, Facebook

Citește și: SUCCES! SALARIILE echipajului pe ultimele șase luni, recuperate de Sindicatul Navigatorilor pentru o navă reținută în Portul Constanța

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo domnule Mihalcioiu. Demonstrati ca mai sunt si oameni profesionisti in tara asta. Felicitari !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218