REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

“Lupta” dintre şoferi şi biciclişti: Oare cine are dreptate? VIDEO

“Lupta” dintre şoferi şi biciclişti: Oare cine are dreptate? VIDEO

Replica API 16 februarie 2017 | 12:11 302

sursa foto soferi de weekend

Impertinența șoferilor constănțeni nu încetează să ne surprindă! Atitudinea unora dintre cei care conduc pe străzile din municipiul Constanța lasă de dorit. Deși autoritățile locale au încercat în fel și chip să mulțumească pe toată lumea, se pare că unii dintre participanții la trafic nu-i respect pe cei care, mai nou, au drepturi și spațiu de circulat.

Bicicliștii sunt din nou luați peste picior de către șoferii constănțeni cu mașini de "lux" dar fără respect. Conduita în trafic lasă de dorit de multe ori. Este vorba despre faptul că, deși autoritățile locale constănțene au creat spațiu circulabil și pentru bicicliști, prin pista destinată acestora, se pare că aceștia nu au loc nici aici. Un șofer constănțean, mai tupeist din fire, din câte se pare, nu a ținut cont și nu i-a respectat pe bicicliști, și ei participanți la trafic și cu reguli bine definite, și a decis să oprească autoturismul exact pe pista de bicicliști de pe bulevardul Tomis din Constanța. Din nepăsare sau grabă, acesta a oprit mașina pe pista destinată bicicliștilor pentru a-și lăsa pasagerul să coboare pe trotuar.

Impertinență sau nu, acesta chiar a încurcat circulația unui biciclist care l-a surprins pe șofer cu camera video montată pe bicicletă. Dacă biciclistul nu era viglent sau dacă ar fi circulat cu o viteză mai mare, s-ar fi putut întâmpla o adevărată tragedie. Acesta din urmă, a ocolit mașina oprită și și-a continuat drumul. Cu toate acestea, biciclistul nu a lăsat lucrurile la voia sorții, acesta a postat imediat pe o pagină de socializare destinată șoferilor constănțeni, făcând astfel publică situația prin care a trecut. “Oprim pe pistă să coboare mami”, a adăugat acesta la filmulețul postat. Comentariile nu au ezitat să apară.

“Din nou nesimțirea șoferilor din Constanța, când vine vorba de pistă, nu are limite”, ținut să precizeze un constănțean care a văzut cele întâmplate. Conform articolului 142 din Codul Rutier, este interzisă oprirea sau staționarea autovehiculelor pe pistele obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare.

Astfel, șoferul care a oprit pe pista destinată bicicliștilor riscă să fie sancționat de către polițiști cu o amendă cuprinsă în valoare de 290 lei și 2 puncte amendă. Reamintim că un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim. Așadar, un punct-amendă reprezintă începând cu 1 februarie a.c., conform Noului Cod Rutier, 145 de lei, față de 125 de lei, cât era până la acea dată. Această majorare se traduce pentru cetățeni printr-o amendă minimă de 290 de lei, față de 250 de lei, și una maximă de 2.900 de lei, față de 2.500 de lei.

Paula SOLOMON

VIDEO sursa video: Facebook/soferi de week-end

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel care a blocat pista este o mizerie ,sper sa faca accident
0
0
logik si tu nicu, mame bolnave aveti. Voi nu aveti nicio vina .... ......
2
0
Pe unde merg biciclistii nu merg masinile si invers.........
4
0
biciclistii e moi ! masinile e tare ! cine scapa ?
5
4
soferii au dreptate , bicilistii trebuie loviti tare
5
18

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369