REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

LUPTE ACERBE pentru băgarea unor hoţi după gratii!

LUPTE ACERBE pentru băgarea unor hoţi după gratii!

Replica API 26 iulie 2017 | 00:00 302

Furt din autoturismul unui afacerist de la malul mării!

Furt din autoturismul unui afacerist de la malul mării!

Polițiștii și procurorii cer arestarea preventivă, judecătorii spun nu! Este vorba despre un dosar cu privire la un furt din autoturism, în care inculpații se află plasați sub control judiciar. În ultima perioadă, anchetatorii au tot solicitat înlocuirea măsurii preventive, dar fără succes, iar infractorii continuă să fie judecați în libertate. Primul termen a fost fixat pe 9 august anul curent, la ora 8.30. De precizat este și faptul că la mijloc ar putea fi vorba de o încălcare a condițiilor prevăzute de controlul judiciar de către suspecți, întrucât pe această bază se solicită schimbarea măsurii preventive. Victimă în dosar este un cunoscut afacerist de la malul mării.

Niat Memet, Ercan Memet și Beinur Memet au fost trimiși în judecată pentru furt, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanța pe 31.05.2017. Aceștia, la data de 31.03.2017, au dat "atacul" pe bulevardul Mamaia! Au pătruns într-un autoturism Porsche Cayenne, lăsat neasigurat în zona Delfinariu, de unde au sustras un plic aflat pe scaunul din dreapta faţă. Acolo se afla suma de 22.000 de lei. La scurt timp, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 i-au identificat pe Beinur Memet, în vârstă de 31 de ani, Memet Ercan, în vârstă de 43 de ani şi Memet Niat, în vârstă de 36 de ani, bănuiţi de comiterea faptei.

Așa cum este afișat pe portalul instanțelor de judecată, parte vătămată în dosar este George Guci, un cunoscut afacerist care a pus bazele unui hotel privat la malul mării încă din anii 90, potrivit forbes.ro. Acum, nume precum Dorna și Modern se află sub "tutela" sa. Revenind la dosar, primul termen în proces a fost stabilit pe 9 august, la ora 8.30. Între timp, indivizii, care se află în libertate, sub control judiciar, se pare că au cam "călcat pe bec", în sensul că există posibilitatea să nu fi respectat condițiile măsurii preventive, care se referă fie la părăsirea orașului/județului de domiciliu, neprezentarea la Poliție sau altele.

Cert este că anchetatorii au tot cerut înlocuirea măsurii cu cea a arestului preventiv. Astfel, pe 6 iunie a fost constatată legalitatea măsurii controlului judiciar, după care, pe 29 iunie, Judecătoria Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 4115/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa și a decis începerea judecății cauzei. Pe 6 iulie, magistrații veneau cu soluția: "Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de I.P.J. Constanţa, privind înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă sau arestul la domiciliu, faţă de inculpaţii Memet Ercan, Memet Niat și Memet Beinur.

În baza art. 362 c.p.p., raportat la art. 208 c.p.p., constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar". Procurorii au depus contestație, dar pe 12 iulie a fost respinsă. Pe 7 iulie au revenit cu o altă cerere, fiind cerută arestarea lui Memet Niat, care fusese reținut, dar magistrații au decis punerea lui în libertate. Același lucru s-a întâmplat și pe 17 iulie, dar și pe 24, fiind vorba tot despre respingeri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Omorati alogenii, tiganetu, tataretu, machedonetu ,lipovenii si turcaletii corciti cu tiganet si tataret.
1
1
A ti verificat provenienta acestei sume? Sau era omul vostru de spagi?.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218