REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Luptele politice continuă la Băneasa. Primarului i s-a pus pata şi pe viceprimar!

Luptele politice continuă la Băneasa. Primarului i s-a pus pata şi pe viceprimar!

Replica API 5 august 2015 | 23:10 274

Circ!

Circ!

Eleonor Blăgan

Oraşul care a „speriat Estul”, Băneasa, continuă să găzduiască lupte politice şi scandaluri de proporţii. Primarul, Ion Marin, s-a făcut remarcat de-a lungul timpului prin faptul că poate să treacă peste deciziile instanţei, „pentru că Ion Marin are muşchi” sau că mătură cu aleşii locali când are chef. Perioada de linişte a fost de scurtă durată. În prezent, circoteca se reia, de data aceasta prin ruperea prieteniei primarului cu viceprimarul, Nicolae Constantin.

Totodată, un alt scandal este legat de contractul de mentenanţă pe care liceul din localitate trebuie să îl încheie. Unul dintre consilierii locali expediaţi din consiliu, Eleonor Blăgan, a revenit pe post, întrucât, la sesizarea sa, Instituţia Prefectului a atacat decizia consiliului local Băneasa. „Domnul prefect a făcut recurs şi acum aşteptăm. Asta datorită faptului că au apărut declaraţiile alea hazardate ale primarului, cu găşti în PSD şi cu limbaj stradal şi cu tot felul de nebunii. Bineînţeles, era absolut necesar ca domnul prefect să se sesizeze. Hotărârea a fost una neconformă cu legislaţia”, ne-a spus consilierul, care susţine că s-a trezit din cauza primarului şi fără obiectul muncii, adică absenţa şedinţelor consiliului local din ultima vreme, dar şi cu banii luaţi, prin premierea elevilor din localitate. „Consiliul nu funcţionează! Am avut o şedinţă în luna iunie. Atunci, domnul primar nu a vrut să dea bani pentru copii, pentru premiere. Am adus eu bani de acasă, am dat olimpicilor. Mi-a promis (primarul – n.r.) că o să mi-i dea înapoi şi nu se ştie ce se mai întâmplă... vom vedea... Acum s-a certat şi cu vicele (Nicolae Constantin – n.r.) şi îl va schimba şi pe el, care e al lui! E viceprimarul lui! Deocamdată, am fost în concedii, nu ne-a deranjat în nici un fel primarul, să ne strice concediile cu vreo şedinţă (râde)...”, ne-a mai spus Blăgan.

Contracte cu „dedicație”

La începutul acestui an, un alt scandal se ivea la Băneasa, legat de contracte preferenţiale, „sifonarea” banului public, conflict de interese, şantaj şi ameninţare. În luna martie, liceul din Băneasa avea nevoie de pază, ca oricare alt obiectiv. Contractul precedent, încheiat de instituţie cu SC SDM Aquila Guard SRL, a fost denunţat ca preferenţial, iar actualul director, a efectuat o verificare în zonă pentru depistarea unei alte oferte.

A găsit-o la SC Steel Guard Security SRL, cu care a încheiat contractul de prestări servicii, monitorizare şi intervenţie în data de 20 februarie a.c., cu dată de intrare în vigoare 1 martie a.c. Atât i-a trebuit primarului Ion Marin, căruia i s-a tăiat astfel craca pentru acordarea banului public apropiaţilor, cum ar fi consilierul Leonard Chiciu, director la SDM Aquila Guard!

Ion Marin i-a recomandat directorului să rezilieze contractul cu Steel Guard Security şi să semneze cu SDM Aquila Guard. „S-a încheiat acest contract în urma unei cereri de ofertă. A fost oferta cea mai mică, agreată. Cea a SDM nu este coroborată cu ofertele celorlalte societăţi din zonă. Acelea au preţuri mai mici per obiectiv, iar liceul avea preţul mai mare. Se vede foarte clar că este o spălare de bani acolo. (…) Administrator este soţia colegului nostru consilier, Leonard Cristian Chiciu, care deţine în cadrul societăţii funcţia de director general. Conform legii, nu avea voie să deţină contract cu primăria Băneasa. Este în conflict de interese! Nu este fair-play nici măcar din punctual de vedere al concurenţei”, ne-a spus atunci un consilier local de la Băneasa.

În prezent, povestea se reia după același tipar, prin contractul de mentenanță.

„Acum mai vine pe la muncă, pentru că a început să îl deranjeze, ba DNA, ba „economicul”. Au început să îl mai deranjeze că, de la atâta tam-tam, vă dați seama... ce am mai sesizat și noi, ce au mai sesizat și dânșii... Era normal să se mai ia câte cineva de capul lui că e japcă pe față ce se face la Băneasa! Avem contracte cu o singură firmă, cu „dedicație”. Cu contractul cu paza s-a clarificat, dar acum au apărut presiuni cu un alt contract, de mentenanță la liceu, pe centrale și pe toate alea. Liceul Băneasa avea un contract semnat de primărie și liceul dădea banii! Ca să vedeți... dădea câte 960 lei pe lună și nu se întâmpla nimic, nici nu cunoșteau firma! Termar Prod-Com este firma cu care primăria Băneasa are jumătate dintre contracte. Sau mai mult de jumătate. E o firmă care face de toate, dom-le, știți ce-i aia de toate? Montează centrale, face mentenanță, ne-au vândut autoturisme, ne-au închiriat utilaje, absolut orice! Peste tot! În orice moment în care ai nevoie să speli un ban la Băneasa, ca primar, apelezi la această firmă și se rezolvă contractul!”, ne-a mai spus Blăgan.

Societatea Termar Prod-Com este înregistrată din 20 ianuarie 2004 și are ca obiect de activitate fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice. Potrivit ultimei declarații depuse, din 20 iulie a.c., cu indicatorii financiari conform bilanțului depus pentru anul trecut, a avut 1.017.824 lei profit și zero pierderi, cu un număr mediu de salariați de 139. De asemenea, are și creanțe de recuperat, în valoare de 1.404.216 lei, dar și datorii în valoare de 4.744.312 lei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367