REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Lupu, de la Consiliul Județean, i-a răspuns lui Lucian Lungoci

Lupu, de la Consiliul Județean, i-a răspuns lui Lucian Lungoci

Replica API 20 octombrie 2021 | 22:19 1395

Președintele CJC, Mihai Lupu, i-a răspuns lui Lucian Lungoci, în urma scrisorii deschise lansate de către acesta.

Mihai Lupu

“Sunt consternat să aflu că un fost personaj care a condus RAJDP timp de patru ani de zile, perioadă în care nu a avut nici un proiect notabil, acum ne dă lecţii de administraţie publică. Patru ani de zile nu a avut soluţii, însă, de când a ajuns în parlament, are răspuns la toate problemele locuitorilor judeţului Constanţa. Poate ne spune domnul Lungoci, cum se face, că după un mandat plin la RAJDP, 60 de km de drumuri judeţene sunt încă la stadiu de pământ. În scrisoarea domniei sale, nu regăsesc nimic despre exploatarea carierelor de piatră şi nici despre cadastrarea şi intabularea drumurilor judeţene, proiecte care până acum ar fi trebuit să fie finalizate.

În urmă cu un an, doi, trei sau patru, nu a găsit nici un fel de soluţii pentru a aduce un plus valoare dezvoltării infrastructurii judeţului Constanţa. Are în schimb, acum, răspunsuri pentru toate problemele... penibil.

Domnul Lungoci să se preocupe de problemele legislative şi să stea liniştit, pentru că la nivelul Consiliului Judeţean Constanţa există un serviciu de specialitate care se ocupă de întocmirea şi transmiterea tuturor cererile de finanţare şi, evident, respectă termenele prevăzute de lege. În loc să îşi fi pierdut energia pentru a compune un material pueril şi lipsit de conţinut, mai bine ar fi făcut un minim efort să se intereseze direct, la Consiliul Judeţean, de stadiul proiectelor trimise spre finanţare.

Aceste declaraţii, evident nu îi fac cinste şi am înţeles că sunt doar simple atacuri politice, în căutarea disperată de capital de imagine” Mihai Lupu, Președinte CJC.“, a transmis Mihai Lupu.

Lucian Lungoci

Iată scrisoarea deschisă semnată de Lucian Lungoci

„Am citit, cu atenție, cele 15 proiecte de hotărâri incluse pe ordinea de zi a ședintei Consiliului Județean Constanța din data de 20.10.2021. Am urmărit, cu aceeași atenție, declarațiile politico-administrative din ultima perioadă.

Nici pe ordinea de zi, nici în declarații nu am observat vreo referire legată de depunerea la Consiliul Județean Constanța a unor cereri de finanțare, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny“.

Poate că funcționarii din Consiliul Județean Constanța lucrează la aceste cereri de finanțare. Poate au fost depuse, deja, dar eu mă simt dator să vă aduc la cunoștință că termenul limită de depunere a cererilor este 7 noiembrie 2021.

Vreau să sublinieaz și faptul că CJC poate depune, foarte ușor, cereri de finanțare pentru investițiile prevăzute la Art. 4 al. 1 din OUG nr. 95/2021 lit. c,d - drumuri județene, poduri și podețe.

De ce spun că este foarte ușor? Pentru că, în anul 2019, RAJDP Constanța a contractat, pentru Consiliul Județean Constanța, lucrări de cadastrare, expertize tehnice, documentații de avizare a lucrărilor de investiții și devize generale. Toate acestea pentru mai multe obiective ale CJC:

✓ Modernizare DJ 392 Amzacea – Pecineaga, aproximativ 11,2 km

✓ Modernizare DJ 392 Vânători – Pecineaga, aproximativ 3 km

✓ Modernizare DJ 226B Cogealac – Grădina – Pantelimonul de Jos, aprox. 15,3 km, sector ce poate fi prelungit până la intersecția cu DN 2A

✓ Redimensionare podeț pe DJ 392, în localitatea Plopeni

✓ Modernizare DJ 393 Albești – Coroana, aproximativ 6,8 km. Acest drum este programat a fi executat în anul 2022 din bugetul Consiliului Județean Constanța. De ce să nu fie utilizați bani din „Anghel Saligny“, iar suma din bugetul CJC să fie direcționată către alte lucrări?

Precizez că în acest program, consiliile județene POT ACCESA GARANTAT proiecte ce însumează 140 milioane lei. Ținând cont de această realitate, Consiliul Județean Constanţa NU TREBUIE SĂ RATEZE această oportunitate.

Domnule președinte, știu că vi se spune că nu se poate! Am mai auzit acest lucru!

Țineți cont, însă, că devizele generale estimative din DALI, la nivelul anului 2019, pot fi reactualizate sau aliniate la standardele de cost aprobate prin ordinul Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației tocmai pentru investițiile din Programul „Anghel Saligny“.

În vederea includerii la finanțare prin acest program, CJC trebuie să transmită cererea de finanțare însoțită de devizul general estimativ. Celelalte eventuale „piedici“ posibil a fi invocate acum (cadastre cu suprapuneri virtuale, neasigurarea culoarului de proprietate minim), pot fi soluționate ulterior aprobării listei de investiţii incluse la finanţare prin program. Domnule președinte Mihai Lupu, s-a pierdut timp prețios în condițiile în care se știa de luni bune despre lansarea acestui program! Timp în care se puteau efectua și alte expertize, documentații de avizare a lucrărilor de investiții și devize generale și pentru alte tronsoane de drumuri județene.

Poate mă veți acuza că vă dau lecţii, poate chiar colegii mei de partid mă vor acuza că vă ajut, dar vreau să subliniez faptul că demersul meu este pentru locuitorii județului Constanța. Dincolo de orice coloratură politică, dincolo de orice confruntare politică!

Așa după cum am mai spus, sunt dispus la orice fel de discuții referitoare la dezvoltarea infrastructurii rutiere a județului nostru.

PS: Principiile expuse anterior sunt valabile și pentru administrația Municipiului Constanţa!“

L.I., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de urmasul sau nu zici nimic?
4
0
Lungoci a furat mai putin decat predecesorii sai. Doar douazeci la suta.
5
2
Omul asta, Lungoci, a readus RAJDP pe linia de plutire prin salvarea de la insolventa. Ar fi bine sa se tina cont de sfaturile lui si proiectele bune trebuie sa fie continuate, nu trebuie sa mergem pe gandirea paguboasa ca tot ce vine de la adversari trebuie blocat.
3
4
Amandoua geniile fac o gargara de se aude de la Paris. Vorbe si atat, nimic concret.
3
2
cat am stat la regia de drumuri nu am facut nimic , doar furam si minteam cu prietenul meu MARIUS CALCIU , care acum este la protectia muncii UN NIMENI,
4
14

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369