REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lupu:La ceas aniversar să ne reamintim de unul dintre promotorii României Mari - Ion I.C. Brătianu

Lupu:La ceas aniversar să ne reamintim de unul dintre promotorii României Mari - Ion I.C. Brătianu

Replica API 5 decembrie 2014 | 22:13 165

Comunicat de presă:

Doctrina liberală pleacă de la postulatul ca libertatea nu e doar un lux sau un adaos în viața omului, ci ea îl definește pe individ. Libertatea ne îngăduie sa facem orice, dar asumându-ne însăși riscurile respective. Libertatea nu impune restricții, ci face apel la rațiune, așadarși la oportunitate. Cu toate acestea Ion .I.C. Brătianuși-a dorit înfăptuirea Marii Unirii mai mult decât orice român, aflându-se în fruntea unui guvern liberal care a luat decizii importante în momentele cheie din al Doilea Război Mondial, cum ar fi păstrarea neutralitățiiși apoi renunțarea la ea, în anul 1916, pentru refacerea României Mari, condiții negociate de acest uriașom politic.

Filofrancez, inginer cu diplomă la Paris, promotor al reformării statului într-unul modern, democratic, prin inițierea legii electorale, a reformei agrare, precumși a multor altor modificări la Constituția din 1923, toate acestea au creionat un erou politic prin a cărui multiplicarețara noastră ar fi fost una cu adevărat competitivă, de top. Nu doar simțirile profund democratice ale lui Brătianu au stat la baza reformării statului modern, ciși abilitățile excepționale ale acestuia de negociere în cadrul Conferinței de la Paris ce marca sfârșitul Primului Război Mondial, unde Ionel Brătianu a speculat pericolul bolșevic din est, creând astfel premisele refacerii statului românesc într-unul puternic, prin cerereași câștigarea drepturilor asupra Transilvaniei, Crișanei, Maramureșuluiși o parte a Banatului.

Partidul Național Liberal a comemorat, la sfârșitul lunii noiembrie a.c., 87 de ani de la dispariția lui Ionel Brătianuși îl recunoaște ca fiind unul dintre liderii marcanți ai României dat fiind statul modern în care ne regăsim astăzi, stat cu o organizare centralizată, înfăptuită în anul 1925 sub conducerea unui guvern liberalși pur democratic, o organizare care stă la baza României moderne de astăzi.

Este lesne de înțeles că avem cu toții o conștiințăși o memorie care trebuie să ne trimită tot timpul în trecut, la reperele istoriei noastre, în care trebuie sa existe mereu un loc special rezervat pentru un mare om precum Ionel Brătianu, sub a cărui oblăduire România a trăit o perioadă strălucitoare pentru istoria sa, cu reforme marcante înfăptuite cu ajutorul, Partidul Național Liberal, partid care își merităși astăzi, pe deplin, un loc pe prima scenă politică ațării.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218