REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Lupu: PNL susţine măsurile economice de stimulare a investiţiilor IMM-urilor

Lupu: PNL susţine măsurile economice de stimulare a investiţiilor IMM-urilor

Replica API 16 octombrie 2013 | 00:00 151

Comunicat de presă, deputat PNL Mihai Lupu:

"Partidul Naţional Liberal a intrat la guvernare alături de partenerii din USL, atât pentru a îndrepta greşelile inadmisibile ale fostelor guverne PDL şi pentru a repara toate acele nedreptăţi pe care guvernanţii domnului Băsescu le-au aruncat pe umerii românilor, cât şi pentru a-şi promova politicile liberale care au rolul de a repune economia românească pe un curs stabil şi eficient.

În anii 2012 şi 2013 Guvernul USL a luat, imediat după intrarea sa la guvernare, toate măsurile necesare pentru a stabiliza economia românească şi pentru a o repune pe trendul ei ascendent, cel avut până în 2008. Faptul că acest gen de decizii cu impact major asupra întregii economii nu au fost îndelung tergiversate, aşa cum s-a întâmplat în celelalte guvernări, ci au fost imediat puse pe agenda Guvernului USL şi apoi implementate, se reflectă acum în rezultate concrete, şi anume: anul acesta, spre deosebire de alte ţări europene, România va avea o creştere economică de peste 2%. Mai mult decât atât, în această perioadă, în comparaţie cu anii 2009-2011, numărul firmelor înfiinţate este cu mult mai mare decât al celor închise.

De asemenea, noi am luat în pas alert foarte multe măsuri pentru a putea debloca toate acele programe cu fonduri europene pe care Comisia Europeană le-a amendat sau suspendat în urma neregulilor flagrante constatate în perioada guvernelor PDL, obţinând totodată un an în plus pentru absorbţia acestora. Alte rezultate remarcabile le avem în domeniul construcţiilor, prin cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din UE, dar şi în cel al exporturilor, unde am atins un nivel record pentru România ultimilor ani - avem cea mai mare creştere a producţiei auto din Europa, atingând locul 2 în UE la creşterea producţiei industriale. Putem spune de asemenea că, în prezent, România are un deficit de 2 ori mai mic decât în aceeaşi perioadă din 2011, câştigând o credibilitate externă deosebită care ne dă posibilitatea unor împrumuturi la nivel minim.

Toate acestea ne întăresc convingerea că trebuie să continuăm cu măsuri de relaxare fiscală care să aibă rolul de a atrage cât mai multe investiţii şi cu programe care să impulsioneze în mod pro-activ mediul de afaceri. Din aceste considerente, Guvernul USL pregăteşte un program de garantare a creditelor pentru IMM-uri, ca o formă de încurajare şi stimulare a întreprinderilor mici şi mijlocii. Acest ajutor permite micilor întreprinzători să se dezvolte, în condiţiile în care IMM-urile obţin foarte greu credite bancare fără garanţii imobiliare. Programul constă în acordarea unei linii de credit întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru capital de lucru, garantată de către stat în proporţie de maxim 50% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare. Acest program se va întinde pe o perioadă de 36 de luni şi va avea o limită a plafonului de garantare de 2 miliarde lei. Valoarea maximă a unui credit garantat va fi de 5 milioane lei pentru un IMM, pe o perioadă de maxim 24 de luni, cu posibilitatea de prelungire pe maxim 12 luni.

Cred că aceştia sunt nişte paşi importanţi pe care reuşim să-i facem pentru a îmbunătăţi în mod real indicatorii economiei noastre şi pentru a susţine mediul de afaceri. De aceea, PNL susţine că România are nevoie în continuare de luarea unor măsuri ferme care să descurajeze evaziunea, de măsuri curajoase care să dea un avantaj de competitivitate şi atractivitate economiei româneşti şi care să aibă, în acelaşi timp, şi un impact direct asupra stimulării investiţiilor mediului de afaceri".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218