REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Lupu: Salut adoptarea de către Camera Deputaților a Legii dării în plată!

Lupu: Salut adoptarea de către Camera Deputaților a Legii dării în plată!

Replica API 20 aprilie 2016 | 00:00 209

După îndelungi discuții, tergiversări şi lupte cu unii reprezentanți ai sistemului bancar din România, noi, parlamentarii PNL, am reușit să trecem la primul punct al ordinii de zi de săptămâna trecută a ședinței de plen a Camerei Deputaților, pentru a fi dezbătută şi votată, Legea dării în plată.

Astfel, Legea dării în plată a fost adoptată, miercurea trecută, de către Camera Deputaților, cu o majoritate de 207 voturi "pentru", un vot "împotrivă” şi o abținere. De asemenea, Camera Deputaților a fost for decizional în această privință, stabilind că Legea privind darea în plată nu se va aplica programului Prima Casă, iar plafonul creditelor care intră sub incidența acestui act normativ să se majoreze de la 150.000 la 250.000 de euro.

Legea dării în plată stipulează că persoanele cu credite de locuințe își pot ceda bunurile ipotecate către bănci dacă sunt în incapacitate de plată a ratelor împrumuturilor, cu excepția celor care au fost condamnați printr-o hotărâre definitivă pentru infracțiuni în legatură cu creditul pentru care se solicită aplicarea legii.

De asemenea, am stabilit în Parlament faptul că legea se va aplica și celor care sunt în proces de executare silită.

Prin promovarea acestei legi absolut necesare pentru clienții băncilor - persoane fizice care nu-și mai puteau plăti sub nicio formă ratele la bancă -, PNL nu a făcut un demers împotriva sistemului bancar, ci, din contră, aceasta va fi o lege care va aduce, în sfârșit, un echilibru în raporturile dintre clienți și bănci.

Mai mult decât atât, Legea dării în plată nu reprezintă o lege de protecție socială pentru anumite categorii defavorizate, deoarece persoanele care astăzi au probleme privind plata creditelor nu reprezintă o categorie defavorizată, ci sunt oameni activi, care au unul sau mai multe locuri de muncă, dar care, din cauza clauzelor abuzive ale băncilor, nu își mai pot achita sumele din ce în ce mai mari pe care au ajuns să le datoreze acestora, iar această lege tocmai asta face: îi ajută pe oameni pentru a putea da în plată unele bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614