REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

M.A.I., la datorie de sărbători

M.A.I., la datorie de sărbători

Replica API 16 aprilie 2017 | 23:44 396

În baza Planului de măsuri pentru asigurarea liniștii și siguranței cetățenilor pentru perioada de Paști, aprobat de ministrul Carmen Daniela Dan, MAI va acționa astăzi cu peste 25.000 de angajați – polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, medici și paramedici SMURD.

În prima parte a zilei misiunile angajaților MAI se vor concentra pe fluidizarea traficului rutier pe principalele artere care au ca destinație zonele turistice și pe o prezență activă în zonele aglomerate – piețe, târguri sau zone comerciale.

Pentru aceasta, Poliția Română a asigurat prezența în trafic a peste 1.400 de polițiști rutieri care vor fluidiza traficul și vor lua măsuri de prevenire a accidentelor rutiere grave. Un elicopter al MAI asigură deja monitorizarea traficului rutier pe rutele unde sunt așteptate creșteri ale valorilor de trafic, respectiv, DN1, DN2 și DN6. În acțiunile Poliției Rutiere vor fi utilizate aproximativ 300 de aparate radar.

Pentru partea a doua a zilei, misiunile angajaților MAI se vor concentra pe asigurarea dispozitivelor de ordine publică alcătuite din polițiști și jandarmi în locurile unde se vor desfășura evenimente publice cu o largă participare a cetățenilor, cum sunt cele organizate în București în zona Piața Constituției, Romexpo, Parcul Izvor sau Calea Victoriei, dar și manifestări religioase ocazionate de slujba de Înviere.

Pentru evitarea producerii unor incidente grave în timpul manifestărilor religioase de diseară, pompierii au verificat în această săptămână lăcașurile de cult și au asigurat măsuri de prevenire și reacție în situații de urgență. Pentru intervenția rapidă la evenimente sunt pregătite astăzi 525 de echipaje SMURD și 820 de ambulanțe la nivelul întregii țări.

Rămâne în atenția MAI modul în care se desfășoară controlul la frontiere, menționând că în cursul zilei de ieri pe frontiera de Vest – zona pe unde se întorc în țară cei mai mulți dintre românii plecați la muncă în străinătate – timpii de așteptare au fost de până în 15 minute, neexistând cozi sau aglomerație.

Pentru toată această perioadă, misiunile structurilor MAI vor fi atent monitorizate de la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată din MAI, unde se asigură o continuitate de 24 de ore din 24.

Pentru buna desfășurare a acestor misiuni, din dispoziția conducerii MAI, la nivelul fiecărei structuri operative conducerea în aceste zile se va asigura de către șefii sau adjuncții acestor instituții.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
esti...dobitoc..amice...mai intai,trebuie sa previi.. cum???dai persoanei,un fluturas,o atentionare...deci atragi atentia ca pot aparea unele evenimente,mai putin placute...ce nu-i bine...istetule???
1
0
Mor cand ii vad pe astia ca impart fluturase...! Faceti-va bai meseria...!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369