REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

"M-am hotărât să candidez pentru că sunt o alternativă pentru constănţeni" - VIDEO

"M-am hotărât să candidez pentru că sunt o alternativă pentru constănţeni" - VIDEO

Replica API 19 mai 2012 | 00:00 172

Palaz acuză că unii dintre candidaţi au făcut "un troc cu Mazăre":

Palaz acuză că unii dintre candidaţi au făcut "un troc cu Mazăre":

"Ei sunt într-o parte, eu sunt singur împotriva lor", spune, despre contracandidaţii săi, fostul prefect al judeţului, Claudiu Iorga Palaz, candidat al UNPR la Primăria Constanţa. Palaz a ieşit la atac împotriva lui Radu Mazăre, dar şi a lui Christian Gigi Chiru, despre care spune că face "blat" cu actualul primar al municipiului. În concluzie, susţine Palaz, el este alternativa pentru constănţeni.

Reporter: Ce s-a întâmplat, de ce aţi decis să candidaţi la Primăria Constanţa, când foarte multă lume se aştepta să candidaţi la Consiliul Judeţean?

Claudiu-Iorga Palaz: Cât am fost prefect, nu am spus niciodată la ce voi candida, la Primăria Constanţa sau la Consiliul Judeţean Constanţa. Se aşteptau mulţi să candidez la Consiliul Judeţean, ţinând seama că prefectul este considerat un om al judeţului şi are relaţii în judeţ, în ceea ce priveşte activitatea. Dar tot la fel, prefectul are activitate şi în municipiu. Deci, eu cred că eram pregătit să candidez şi pentru municipiu, şi pentru Consiliul Judeţean. Am luat această decizie în urma analizei celor înscrişi în această cursă electorală, mi-am dat seama că toţi cei înscrişi în cursă nu au nici o şansă să îl bată pe Radu Mazăre, ba mai mult de-atât, unii candidaţi îi fac jocurile lui Mazăre. Am luat această decizie şi în urma unei discuţii pe care am avut-o cu presa în ultima întâlnire de dinainte de depunerea candidaturii. M-am hotărât să candidez pentru că este imposibil ca electoratul constănţean să nu aibă de unde alege. Nu pot să accept această vânzare şi acest troc între candidaţi, doar pentru a-i face jocurile lui Mazăre. Consider că sunt opţiunea pentru constănţeni, consider că, în urma întrebărilor care au fost puse de către constănţeni, şi anume că nu avem cu cine să mergem la vot, consider că sunt o alternativă.

Rep.: Cine sunt acei candidaţi care au făcut un troc cu Mazăre şi de ce ar face acest lucru?

C.I.P.: Ca să iasă tot Mazăre, lucrurile sunt simple...

Rep.: Bun, dar cine sunt ei?

C.I.P.: Gigi Chiru.

Rep.: De unde ştiţi aşa ceva?

C.I.P.: Păi, haideţi să discutăm: Semnalul pe care l-a dat, prin media, către toţi directorii care au fost numiţi de PDL, în condiţiile în care PDL a ieşit de la guvernare şi nu mai are reprezentanţi în guvern, a fost ca toţi directorii să colaboreze cu USL-ul; toate atacurile, în această perioadă, asupra lui Mazăre, nu mi se par chiar fiind pertinente sau chiar împotriva acestuia, ci chiar o mângâiere pe cap din partea lui Chiru; se ştie foarte clar că un frate al domnului Chiru este la PSD... şi lista poate continua în acest sens. Mie mi se pare că acest fel de campanie, de a face aranjamente în detrimentul constănţeanului - pentru că de fapt cel care suferă este constănţeanul - şi de a arunca praf în ochi cum că avem o luptă, nu este normal. Nu mi se pare normal ca directorii de la PDL să mai rămână pe funcţii atâta timp cât PDL-ul nu mai este la guvernare. Mi se pare firesc - lucru spus şi de Mazăre, de altfel, la data la care PSD a ieşit de la guvernare: toţi directorii de la PSD să-şi dea demisia de onoare din funcţiile pe care le deţin, ceea ce este corect - ca asta să fie poziţia lui Chiru ca preşedinte de partid: să-şi dea demisia directorii.

Rep.: Să nu mai intrăm în "bucătăria" lor de partid şi să trecem mai departe. Bănuiesc că sunteţi optimist în privinţa şanselor de a-l învinge pe Radu Mazăre. Nu credeţi că prea mulţi candidaţi disipează voturile? Nu era înţelept să se ajungă la o înţelegere, să existe un candidat puternic împotriva actualului primar şi atât?

C.I.P.: Păi dacă sunt deja aceste înţelegeri cu Mazăre, eu cu cine să mai fac înţelegeri împotriva lui Mazăre?

Rep.: Ceilalţi candidaţi...

C.I.P.: Ceilalţi candidaţi nu ştiu dacă ei chiar sunt înscrişi în cursa electorală convinşi că vor câştiga. Probabil că doar testează terenul şi că îşi doresc funcţie de consilieri locali. Nu aveam de ce să fac o înţelegere cu ei, că nu aveam cu cine. Ei sunt într-o parte, eu sunt singur împotriva lor.

Rep.: Dacă nu câştigaţi lupta, chiar dacă nu vă doriţi acest lucru, cum credeţi că veţi colabora cu Radu Mazăre, dacă el va fi din nou primar, iar dumneavoastră consilier?

C.I.P.: Nu voi rămâne consilier, în primul rând. Iar în al doilea rând, nu candidez doar de dragul de a candida. Candidez ca să câştig.

Rep.: Până acum, cum a decurs campania electorală? Ce ne puteţi spune despre incidente?

C.I.P.: Chiar ieri (joi-n.r.) a fost un incident, cel mai recent. "Desfortificatorul", cel care este susţinut şi plătit de Mazăre, cel care ţipa de mama focului în faţa Instituţiei Prefectului, cel căruia i-a fost asigurată cazarea, este cel care distruge afişele electorale. A fost prins ieri, iar Poliţia Locală, după ce l-a legitimat şi şi-a dat seama cine este, l-au lăsat să plece.

Urmăreşte mai multe declaraţii: secţiunea VIDEO

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614