REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Maca și alte pudre sănătoase pe care le poți adauga în smoothie

Maca și alte pudre sănătoase pe care le poți adauga în smoothie

Replica API 7 aprilie 2021 | 00:00 731

Dacă vrei să adopți o dietă echilibrată și sănătoasă, trebuie să încerci și pudrele sănătoase, care oferă nutrienți de preț, precum și un gust bun smoothie-urilor tale. Află mai multe despre maca și alte pudre similare!

Sursă foto: Shutterstock

Pudra maca

Maca, plantă rădăcinoasa originară din Peru, care se aseamănă mult cu ridichile noastre, are o mulțime de proprietăți benefice. Cunoscută și sub denumirea de ginseng peruvian, maca poate fi găsită în magazine sub formă de pudră, pe care o poți adauga atât în smoothie-urile sănătoase cu care îți începi ziua, cât și în unele deserturi raw vegane, scrie doc.ro.

Pudra de maca conține aminoacizi, acizi grași, vitamine și minerale importante și este renumită pentru că reglează organismul din punct de vedere hormonal, fiind benefică pentru hipotalamus și hipofiză. La fel că și ginsengul, pudra maca are proprietăți adaptogene, ceea ce înseamnă că ajută organismul să facă față mai bine stresului, reducând astfel impactul negativ pe care acesta l-ar putea avea asupra sănătății. Poți adaugă maca în smoothie-urile proaspete pe care le consumi fie pe post de mic dejun, fie că și gustare între principalele mese ale zilei.

Pudra de cacao

Cacaua este mult mai utilizată în România decât pudra măcă și este cel puțin la fel de sănătoasă. Sursă importantă de fibre, dar totodată și de magneziu, această poate fi un aliat de preț al sănătății tale. Adaugă pudra de cacao în smoothie-uri, dar și în deserturi precum orezul cu lapte de cocoș sau grisul cu lapte de migdale.

Pudra matcha

Această pudra de ceai verde este bogată în antioxidanți de preț și are o mulțime de efecte benefice asupra organismului, începând de la energizare și până la combaterea stresului oxidativ. Prepară-ți dimineață un smoothie verde cu legume și verdețuri, pe care să îl completezi cu o linguriță de matcha și vei avea energie până la orele amiezii.

Pudra de turmeric

Antiinflamator puternic, turmericul conține și minerale și vitamine importante, așa că vei avea numai de câștigat de pe urmă acestuia. Poți adaugă turmeric în orice băutură preparată, începând de la smoothie până la ceai.

Pudra de acai

Bogată în aminoacizi importanți pentru organism, pudra de acai este în mod deosebit benefică după antrenamentele de la sala de fitness, întrucât repara musculatura. Se recomandă asocierea pudrei de acai cu nuci sau alte alimente bogate în grăsimi sănătoase, pentru potențarea efectelor benefice.

Polen de albine

Bogat în proteine, vitamine din complexul B și alți nutrienți importanți, polenul de albine accelerează arderea grăsimilor și fortifică totodată sistemul imunitar. Dacă ești alergic la polen, evita această pudra.

Spirulină

Obținută din alge, spirulină conține de 10 ori mai mult fier decât spanacul, dar și proteine și vitamina A în concentrații mari. Îmbunătățește rețeta smoothie-ului tău cu spirulină și vei avea numai de câștigat.

Pudra de cânepă

Cu un gust asemănător miejilor de semințe de floarea-soarelui, pudra de cânepă conține proteine, fibre, Omega 3 și amionoacizi din belșug, fiind așadar un superaliment. Încorporează această pudra în smoothie-uri, budincă de chia sau salate.

Pudra proteică din semințe de in

Semințele de în conțin o cantitate mare de acizi grași Omega 3, care susțin sănătatea inimii, dar și dezvoltarea și funcționarea creierului. Aromă acestei pudre este similară gustului de nuca. Gustul pudrei de în se completează foarte bine cu cel de banană, așa că poți combină aceste două ingrediente într-un smoothie.

Folosește pudre sănătoase în smoothie-urile consumate zilnic și organismul tău va beneficia de o serie de nutrienți de preț. Citește cu atenție eticheta pudrei achițizionate din comerț, pentru a te asigura că este cât se poate de naturală și sănătoasă. Evita pudrele care conțin zaharuri sau alte ingrediente nesănătoase.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369