REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Macovei: Antonescu nu a făcut nimic toată viaţa, dar vrea să distrugă ANI şi DNA

Macovei: Antonescu nu a făcut nimic toată viaţa, dar vrea să distrugă ANI şi DNA

Replica API 10 octombrie 2013 | 00:00 158

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că liderul PNL, Crin Antonescu, "minte" atunci când spune că ea ar influenţa procurorii şi îl acuză, la rândul său, pe acesta că vrea să distrugă ANI şi DNA. "Crin Antonescu nu a făcut nimic toată viaţa, nu are nicio realizare concretă. Are însă un obiectiv: să distrugă DNA şi ANI, să lase România fără justiţie independentă şi să ne scoată de pe harta democraţiei Antonescu aberează şi minte că aş influenţa procurori. Eu sau USL i-a înlocuit pe Papici şi Mariana Alexandru, cărora guvernele altor state le mulţumesc pentru ce au făcut? Mai bine ne-ar spune domnul Antonescu de ce urăşte atât de tare România şi îi face atâta rău", a declarat Monica Macovei pentru MEDIAFAX, în replică la acuzaţiile liderului PNL.Macovei a mai susţinut că anunţul Comisiei Europene de a amâna raportul MCV pentru 2014 arată că "Uniunea Europeană nu mai are nicio brumă de încredere în USL şi în Guvernul acestei alianţe toxice pentru România"."Abuzurile şi intervenţiile liderilor USL, Ponta, Antonescu, Voiculescu, în justiţie sunt strigate public şi sunt evidente, încât nu este nevoie să le spună nimeni celor de la Bruxelles ce se întâmplă în România, cum sunt atacate instituţiile statului de drept. Antonescu&co au inventat povestea cu Macovei ca să păcălească oamenii, să abată atenţia de la toate porcăriile pe care politicienii USL le fac şi care aduc sancţionarea României. Sunt şi laşi, nu îşi asumă consecinţele faptelor şi vorbelor lor", a apreciat Monica Macovei.Ea a mai spus că dosarul vicepremierului Liviu Dragnea este "un test pentru justiţie".

"Am spus că dosarul Dragnea este un test pentru justiţie, atunci când în presă au apărut, în luna mai, informaţii că rechizitoriul era aproape finalizat. Şi iată că am avut dreptate: dosarul Dragnea este un test pentru justiţie, pentru că procurorul Papici a fost dat afară imediat după ce a semnat rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Liviu Dragnea. Procurorul a plătit cu funcţia pentru că a făcut ancheta şi a finalizat rechizitoriul", a adăugat Macovei.Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că europarlamentarul PDL Monica Macovei ar "influenţa anumit", dar şi cunoaşte, trei sferturi din procurorii din parchete, iar o parte din foştii săi consilieri se află pe poziţii de decizie în parchete şi instanţe.Liderul PNL a susţinut că Monica Macovei "influenţează anumit şi cunoaşte trei sferturi din procurorii din parchete"."Nu putem să tratăm Parlamentul ca pe o adunătură de infractori şi orice reprezentant al Parchetului şi orice document ca pe cuvântul lui Dumnezeu pe pământ, asta e altceva. Nu putem face asta", a afirmat Antonescu.Ulterior, el a fost întrebat de unde cunoaşte faptul că Monica Mocovei ar influenţa procurorii în activitatea lor."Păi le face public, în repetate rânduri înainte ca parchetul, nu mai vorbesc de instanţă, să se pronunţe, doamna Monica Macovei a spus foarte clar ce trebuie să facă respectivii. Eu nu am spus niciodată pe niciun fel de... nu numai proces, pe niciun fel de cercetare, ce trebuie să se întâmple (...) Doamna Monica Macovei, ca să dau un exemplu, în repetate rânduri a spus şi nu e singura: Pentru mine cazul Dragnea e relevant. Dacă Liviu Dragnea nu va fi trimis în judecată înseamnă că nu mai avem justiţie în România. Liviu Dragnea trebuie trimis în judecată. Un exemplu, a făcut nu ştiu câte", a afirmat liderul PNL.

El a precizat însă că nu ar fi nimic ilegal, dar poate fi făcută o listă cu foştii consilieri ai Monicăi Macovei care sunt în poziţii de decizie în parchete sau în instanţe.De asemenea, Antonescu a fost întrebat dacă a influenţa un procuror nu înseamnă ca acesta să dea curs recomandărilor lui Macovei."Nu asta înseamnă. Hai să punem capăt discuţiei, când doamna Macovei toarnă la Bruxelles şi în alte părţi, toarnă oameni politici, partide, instituţii din această ţară, Guvernul, asta spune, că influenţăm procurorii. Dumneavoastră nu ştiţi vreun procuror care să fi luat o decizie în folosul sau sub influenţa cuiva din USL. Când găsiţi vreunul mai discutăm", a mai precizat liderul PNL.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367