REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Macovei cere revizuirea deciziei din dosarul cu Şova, pentru că a folosit un act falsificat

Macovei cere revizuirea deciziei din dosarul cu Şova, pentru că a folosit un act falsificat

Replica API 19 septembrie 2015 | 23:54 305

Monica Macovei spune că va cere în instanţă revizuirea deciziei din dosarul pe care Dan Şova i l-a intentat în 2009, precizând că solicitarea va avea la bază un act folosit de Dan Şova în instanţă, despre care procurorii DNA care l-au trimis în judecată susţin că a fost falsificat.

"Informaţiile apărute în presă despre falsificarea actelor pe care Şova le-a depus în instanţă în procesul cu mine arată micimea morală a acestui personaj politic, un «jurist», care mai este şi senator, dispus să încalce legea şi să mintă judecătorii", susţine Macovei, într-o declaraţie de presă.

Europarlamentarul menţionează că va informa CEDO, unde a depus o plângere după ce a pierdut procesul pe care i l-a intentat Dan Şova, "despre faptul că a depus acte false în instanţă".

"Voi cere în România, imediat ce apare o decizie a judecătorilor în dosarul Ponta&Şova, deschiderea unui proces de revizuire, pe baza acestor noi informaţii şi a actelor depuse de Şova, despre care procurorii susţin că au fost falsificate. Minciunile şi ilegalităţile lui Şova nu pot rămâne nepedepsite", adaugă Monica Macovei.

Unul din cele 11 procese verbale pe care, potrivit procurorilor DNA, Dan Şova le-a falsificat pentru a le prezenta în apărarea sa în dosarul Turceni-Rovinari a fost folosit în procesul pe care acesta l-a intentat în 2009 Monicăi Macovei pentru calomnie.

Dan Şova a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DNA, în legătură cu contractele încheiate de casa de avocatură Şova şi Asociaţii cu complexurile Turceni şi Rovinari.

Potrivit rechizitoriului DNA, Şova ar fi falsificat 11 procese verbale ale Adunării Generale a Asociaţilor SCA Şova şi Asociaţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614