REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Macovei: Eu am votat împotriva candidaturii lui Trăşculescu, Comisia a decis altfel prin vot majoritar

Macovei: Eu am votat împotriva candidaturii lui Trăşculescu, Comisia a decis altfel prin vot majoritar

Replica API 12 noiembrie 2012 | 00:00 164

Şefa Comisiei de Etică a ARD, Monica Macovei, a precizat, duminică, referitor la cazul lui Trăşculescu, că ea a votat împotriva candidaturii acestuia, "dar Comisia de Etică a decis altfel prin vot majoritar", iar răspunderea pentru cazul lui revine "fiecărui membru în parte" care a fost "pentru".

"În urma întrebărilor venite de la jurnalişti, le răspund că eu am votat împotriva candidaturii dlui Alin Trăşculescu, dar Comisia de Etică a decis altfel prin vot majoritar. Reamintesc că eu nu am avut drept de veto. În aceste condiţii, răspunderea pentru votul dat în Comisie este individuală, a fiecărui membru în parte", scrie Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

Potrivit procurorilor DNA, Alin-Silviu Trăşculescu, deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Vrancea a PDL, este acuzat de trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, a rezultat că, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Trăşculescu a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul lui Marian-Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, care l-a constrâns prin ameninţare pe denunţător să-i remită lui Trăşculescu sumele solicitate.

Pentru obţinerea acestor foloase, Trăşculescu a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător, spun procurorii.

Din banii pretinşi, Alin Trăşculescu a primit, prin intermediul lui Marian Calotă, în mai multe tranşe, suma totală de 464.000 lei.

Ulterior, în acelaşi scop, Alin Trăşculescu i-a cerut denunţătorului încă 1.100.000 lei, pe care a impus să îi fie daţi în două tranşe, de 50.000 lei şi, respectiv, 1.050.000 lei.

În acest context, pe 6 noiembrie, în scopul obţinerii acestor foloase materiale, Alin Trăşculescu l-a determinat pe Marian Calotă să încheie în fals un contract, având ca obiect o operaţiune comercială fictivă între firma denunţătorului şi SC Maryna Exclusiv SRL. Ca urmare, firma denunţătorului a transferat în contul SC Maryna Exclusiv SRL suma de 1.100.000 lei, bani care au fost reintroduşi în circuitul civil.

Sâmbătă, Marian Calotă a primit de la denunţător suma de 50.000 lei, pentru a fi remisă lui Alin Trăşculescu, la cererea acestuia. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Duminică, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor doi pe o perioadă de 24 de ore.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218